BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.493,14
HABER /  GÜNCEL

Merkel'den flaş Türkiye açıklaması!

Türkiye’de FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türk asıllı iki Alman vatandaşını korumaya alan Almanya Başbakanı Angela Merkel, bunun üzerinden tehdit savurdu.

Abone ol

Türkiye’de iki Alman vatandaşın gözaltına alınmasını kınayan Almanya Başbakanı Angela Merkel, bu eylemlerin iki ülke arasındaki ilişkilerin gözden geçirilmesine yol açabileceğini söyledi.

Başbakan Merkel, Almanya'nın Nürnberg kentinde bir araya gelen iş dünyası temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada Türkiye-Almanya ilişkilerine değindi.

KONUYU YİNE GÜMRÜK ANLAŞMASINA GETİRDİ

Merkel, "Biz kararlı hareket etmeliyiz. Son olaylar bağlamında, muhtemelen ilişkilerimiz gözden geçirilmeli" dedi. Alman Şansölye, halihazırda Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki gümrük birliğiyle ilgili görüşmeleri sürdürmenin kabul edilemez olduğunu da sözlerine ekledi.

SCHULZ'DAN YAPTIRIM TALEBİ

İki Alman vatandaşının gözaltına alınması ile ilgili Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) başbakan adayı Martin Schulz da Berlin'de bir açıklama yaptı. Yakında Türkiye’ye yönelik yaptırım uygulama noktasına erişileceğini belirten Schulz, "Bunun birkaç hafta veya ay değil, önümüzdeki günlerde Alman hükümeti tarafından gözden geçirilmesi gerektiğini" söyledi.

FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

Dün havayolu ile Antalya'ya gelen Türk asıllı Alman vatandaşları K.A. ve eşi S.A, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ihbar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Antalya Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.