BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.398,80
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Mercedes-Benz'in moda merakı

Mercedes-Benz, kendi sektöründeki hizmetleri kadar sponsorluk anlaşmalarıyla da marka imajını yönetmeye çalışıyor.

Abone ol

Ünlü Alman otomotiv markası Mercedes-Benz, kendi sektöründeki hizmetleri kadar sponsorluk anlaşmalarıyla da marka imajını yönetmeye çalışıyor. Birçok spor organizasyonuna sponsorluk yapan markanın, Avrupa'da çok bilinmeyen bir diğer ilgi alanı da moda.

2001 yılından berni ABD'de New York ve Miami Moda Haftaları'na sponsor olan şirket, geçtiğimiz aylarda, bu alanda faaliyet göstermekten çok memnun olduğunu açıklarken, sponsorluk anlaşmalarını da 2013 yılına kadar uzattığını duyurdu. Mercedes-Benz Fashion Week adı altındaki moda haftaları, yılda iki kez New York'ta, bir kez temmuz ayında da Miami'de gerçekleştiriliyor.

600 MİLYON $'LIK EKONOMİ

Mercedes'in bu sponsorluğu, marka imajını olumlu etkilerken, ekonomiye de büyük katkı sağlıyor. Buna göre sadece New york'ta yapılan bir moda haftası için ortalama 100 bin kişi şehre geliyor. Organizasyonun bir hafta içinde yarattığı ekonomi ise yaklaşık 225 milyon dolar. Bunun içinde 20 milyon dolarlık yemek, 15 milyon dolarlık taksi ve 30 milyon dolarlık otel masrafları bulunuyor. Yılda iki defile göz önüne alınırsa, miktar 450 milyon dolara çıkıyor. Uzmanlara göre Miami Moda Haftası da tek başına 150 milyon dolarlık bir ekonomi.