BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Pendik'te 'ne iş olsa yaparım'a son!

Pendik Belediyesi, klasik meslek kurslarından farklı olarak Türkiye’de ilk defa ‘psikoteknikli’ istihdam programı gerçekleştiriyor.

Abone ol

Program sayesinde klasik meslek eğitim programlarından farklı olarak kursiyerler, işverene “Ne iş olsa yaparım” şeklinde değil, mesleki eğilimine yönelik sertifika ile gidecek.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun ile birlikte ayrıntılı bilgi veren Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, yılda 2 bine yakın çalışanı işe yerleştirdiklerini fakat bunların ancak 4'te birinin işine sorunsuz devam edebildiğini belirterek, proje sayesinde hem işte tutunma verimliliğinin artacağını hem de işe yerleştirdikleri kişi sayısının kısa sürede artacağını vurguladı. Proje kapsamında İŞKUR'un yanı sıra Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği ile de ortaklık kurduklarını anlatan Şahin, bu işbirliği ile kursiyerlerini Pendik'teki meslek liselerinde eğitime tabi tutacaklarını ifade etti.

Türkiye’de bir ilk gerçekleşiyor

Emirgan Sarıköşk’te düzenlenen toplantıda İŞKUR İstanbul Müdürü Muammer Coşkun, Pendik Belediyesinin Psikoteknikli Meslek Eğitim Programı ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi. Bu durumun danışman bulunduran şirketlerle çalışma kararı almalarını sağladıklarını söyledi.

Süreç şu şekilde işleyecek

Pendik Belediyesine başvuran yıllık 10 bin işsizin beklentileri 5 günlük seminer çerçevesinde daha iyi bir zemine taşınacak. Bunun için seminerleri alanında uzman akademisyenler; Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, ‘İşe Girişin Ön Şartları', Prof. Dr. İlhan Erdoğan, ‘Başarıyı Geliştirme Modelleri', Prof. Dr. Mümin Ertürk ‘Yönetici Davranışını Etkileyen Faktörler' verecek. Ardından İstanbul Üniversitesi'nden Yard. Doç. Dr. Güven Ordun öncülüğünde kursiyerler, yeteneklerinin ortaya çıkarılması için bir günlük psikoteknik eğitimine tabi tutulacak. Bu eğitimi geçebilen vatandaşlar İŞKUR İstanbul Müdürlüğü bünyesinde mesleklerine göre 1 hafta ila 9 aylık mesleki eğitime tabi tutulacak. Bu esnada eğitim gören işsizlere aylık 330-380 lira arasında maaş başlanacak. Bu ödeneği İşkur karşılayacak. Bu eğitimi de tamamlayan ve mesleklerini edinmiş işsizler yine Pendik Belediyesi tarafından kaydı tutulmuş ve anlaşılmış şirketlere yerleştirilecek.