BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Menenjit mikrobu beyni bakın nasıl ele geçiriyor?

Bakteriyel Menenjit hastalığı beyni bakın nasıl ele geçiriyor? Bilim adamlarının geliştirdiği sistem sonrası beynin menenjit enfeksiyonuyla adım adım nasıl kaplandığını gösteren bir video ortaya çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Bilim insanları, her yıl 600.000 'den fazla insanı öldüren Kriptokokal menenjitin beyinde nasıl adım adım ielrlediğini ve organı tümüyle sardığını gösteren bir video hazırladılar.

Duke Üniversitesi'ndeki doktorlar, şeffaflığıyla bilinen mikroskobik Zebra balığı larvalarının içine enfeksiyona yol açacak organizmayı  enjekte ettiler. Menenjit mikrobunun beyindeki gerçek zamanlı ilerleyişini gösterebilmek için şeffaf balık kullanılan bilim insanları, insanları sakat bırakan bu hastalığın beyin hücrelerini nasıl mahvettiğini ortaya koydu.

ENFEKSİYON UZAY BOŞLUĞUNDA DÖNEN GALAKSİLER GİBİ...

Videoyla ortaya çıkan görüntülerde, uzayın derinliğinde, galaksiler gibi dönen enfeksiyonun dallar halinde beyni sardığı görülüyor.

mnenjit-beyinde-nasil-ilerler.jpg

ÖLÜMCÜL HASTALIK!

Ölümcül bir hastalık olan kriptokok menenjit enfeksiyonu, tüm dünyada toprakta bulunan bir mantardan kaynaklanıyor. Bakteriyel menenjitin aksine, bu menenjit formu birkaç hafta ya da birkaç gün boyunca yavaş yavaş ilerliyor.

İŞTE O HASTALIĞIN SEMPTOMLARI

Semptomları ise hafif ve sert bir boyun ağrısı, ateş, halüsinasyonlar, baş ağrısı, bulantı ve kusma olarak sıralanıyor...

beyin-menenjit-hastalik.jpg