BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,34
HABER /  EKONOMİ

Güler Sabancı'dan hükümete reform çağrısı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yeni kurulacak hükümete 'reformları dört gözle bekliyoruz' mesajı gönderdi.

Abone ol

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Seçmen Ak Parti'ye birlik ve beraberliği yeniden tesis etme, tek başına hükümet etme yetkisini verdi. Kaybedecek zamanımız yok. İlk 100 günde yapılacak reformları dört gözle bekliyoruz" dedi.

Güler Sabanıcı Adana'daki Türkiye İnovasyon Etkinlikleri Haftası'nın açılışında konuştu.

Etkinlikler kapsamında, 'İş Dünyası ve İnovasyon' başlıklı konuşması yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, memleketi Adana'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Sabancı, Sabancı Topluluğu'nun Adana ile çok derin gönül bağının bulunduğunu anımsattı. Dedesi Hacı Ömer Sabancı'nın o dönem için eşine az rastlanır şekilde ortaklıklar kurduğunu aktaran Sabancı, zor şartlarda girişimcilerin bir araya gelerek önemli atılımlar yaptıklarını sermaye birleştirerek öne çıktıklarını kaydetti. Sabancı Topluluğu'nun da fark yaratan adımlar attığını kaydeden Sabancı, şöyle konuştu:

"Dünya ve Türkiye büyük bir değişim içinde. İş dünyası olarak değişimleri anlayarak adım atıyoruz. İklim değişikliğinden Türkiye de etkilenecek. Bunun enerjiden altyapıya birçok sektöre doğrudan çok büyük etkisi olacak. Bu konuyu nasıl fırsata çevirebiliriz? İnovasyonla buna nasıl katkı sağlayabiliriz? Buna çalışmalıyız. Değişim ve gelişimin örnekleri iş modellerinde görülüyor ama en akıllı yöntemleri gençler geliştirecek. Etki alanı genişleyen akımlardan biri de kadının her alana katılımının artması. Kurumlar inovasyonun peşinden koşması gerekiyor. Dijitalleşen çağda kurumların kendini rekabetle karşı karşıya bulmaları durumu var. Mevcut işlerin yaşam döngüleri kısalıyor. Teknolojik değişimlerin etkisiyle iş yapış şekilleri değişiyor. Düşünce sınırlarımızın zorlanması gerek. Bir rapora göre ABD ekonomisinin en önemli ayaklarından birisi inovasyonla iş yapan şirketlerin durumu. Büyük şirketler inovatif şirketleri bünyesine katıyor. İnovasyona daha fazla yatırım yapılıyor. İnovasyon ekonominin itici gücü. Biz bunun neresindeyiz? Kanun yapıcılara çok iş düşüyor. Oyun sahasını onlar oluşturuyor. İyiye doğru gidiyoruz. Ülkemizin inovasyon ve üretimle ilgili dünya sıralaması fena değil. Marka başvurularında 141 ülke arasında beşinci durumdayız. Kat edecek çok şeyimiz var. Ar-Ge merkezi kanunu gibi uygulamalarla bir ilerleme var. Bu atılımların hız kesmeden sürmesi gerekiyor. İnovasyon alanında en önemli yol, üniversite sanayi işbirliğinden geçiyor. Gençlerin bakış açıları ve onlara verilecek imkanlarla üniversiteler bu kaynakları geliştirebilir. Geleceğin yaratılmasında gençlere çok iş düşüyor. Sizlerle birlikte olduğumda kendimi daha yaratıcı hissediyorum zaten. İnovasyon çalışmalarına ağırlık verip sistemlerimizi ona göre şekillendiriyoruz."

REFORMLARI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

Seçimleri de değerlendiren Güler Sabancı, şöyle devam etti:

"Sonuçların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Seçmen Ak Parti'ye birlik ve beraberliği yeniden tesis etmeyi, tek başına hükümet etme yetkisini verdi. Birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız. Kaybedecek zamanımız yok. İlk 100 günde yapılacak reformları dört gözle bekliyoruz."