BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  GÜNCEL

Bülent Ecevit vefatının 9'uncu yıl dönümünde anıldı

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, vefatının 9'uncu yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Abone ol

Bülent Ecevit'in vefatının 9. yıl dönümü dolayısıyla Devlet Mezarlığı'nda düzenlenen törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve beraberindekiler katıldı.

Bülent Ecevit'in mezarına CHP, DSP ve Ecevit Vakfı çelenklerinin konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve dua edildi.

"SİYASAL YAŞAMINDA İNİŞLERİ ÇIKIŞLARI OLDU AMA..."

Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Bülent Ecevit'e birçok unvan verildiğini anımsatarak, bunlardan ona en yakışanın "Halkçı Ecevit" unvanı olduğunu belirtti.

Ecevit'in siyasal yaşam mücadelesini ülkenin iyiliği ve ülkedekilerin refah içinde yaşaması için verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Türkiye'nin çıkarlarını korudu, uluslararası arenada kendisine zaman zaman yöneltilen eleştiri ve baskılara boğun eğmedi. Onun tek bir ideali vardı, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'sini çağdaş uygarlıkla bütünleştirmekti. Siyasal yaşamında zaman zaman inişleri çıkışları oldu ama hiçbir zaman yılmadı. Onun idealleri, düşünceleri ve gelecek öngörüsü vardı. Bunları gerçekleştirmek için olağanüstü bir çaba harcadı. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, eski genel başkanımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Onun düşünceleri, ilkeleri elbetteki yolumuzu aydınlatıyor, bundan sonra da aydınlatma devam edecek. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz, nur içinde yatsın."

"FİKİRLERİNİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ"

DSP Genel Başkanı Türker de Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu durumu Bülent Ecevit'in 13 yıl evvel öngördüğünü belirterek, Ecevit'in milletini kendisinden ve partisinden daha fazla seven bir devlet adamlığının sembolü olduğunu vurguladı.

Ecevit'i unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Türker, Ecevit'e hitaben yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Fikirlerini geleceğe taşıyacağız. Senden, yanında bulunduğumuz sürece, ayak üstü karar alınmayacağını, ayak üstü kararlarla devletin yönetilmeyeceğini öğrendik. Özellikle Türkiye'nin iç meselelerinden çok, ülkenin milli birliği ve bütünlüğünü sağlamak için dış meselelerin öncelikle ele alınması gerektiğini öğrendik. Senin halkçılık, milliyetçilik anlayışın, ulusalcılığın, çağdaşlığı yakalama anlayışın ve bunların birbirleriyle nasıl örtüşmesi gerektiğine ilişkin bize hem uygulamada hem de eserlerinde yol gösterici oldun. Ruhun şad olsun. Seni özlemle anıyoruz."

Anma törenine, CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök ve Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile iki partinin yöneticileri, il ve ilçe örgütleri temsilcileri de katıldı.