BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Memurlara eşit işe eşit ücret!

Bakan Çelik, kamu çalışanları için yapılacak düzenlemenin çalışanları mutlu edeceğini söyledi!

Abone ol

Kamu çalışanlarının "eşit işe eşit ücret" hayali gerçek oluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu işi bitirmek için can havliyle çalıştıklarını söyleyerek yapılan düzenlemenin büyük ölçüde kamu çalışanlarının lehine olacağını müjdeledi.

Bakan Çelik, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve yönetim kurulu üyelerini, konfederasyonun genel merkezinde ziyaret etti. Göreve geldiği günden itibaren çalışmalarının yoğunluğundan dolayı kamu görevlileri ve işçi konfederasyonlarını ziyaret etme imkanı bulamadığını ifade eden Çelik, 7 aylık dönemde sürdürdükleri diyalog merkezli çalışmayı bundan sonra da sürdüreceklerini söyledi.

"KESK'İN GÖRÜŞLERİNİ DEĞERLİ BULUYORUM"

Kamu Görevlileri Sendikaları Yasa'sına ilişkin çalışmalarda, KESK'in sunduğu görüşleri değerli bulduğunu dile getiren Çelik, ''Katılsak da katılmasak da mutabakat sağlasak da sağlamasak da ilişkilerin şeffaflık içinde sürmesinin çok önemli olduğu görüşündeyim'' dedi.

Çalışma hayatına ilişkin sorunları önümüzdeki dönemde de konuşmaya devam edeceklerini belirten Çelik, tüm bu çalışmaların demokrasiye katkı sağlayacağı inancında olduğunu vurguladı.

"GREVSİZ TOPLU SÖZLEŞMEYE KAPI ARALANDI"

Kamu görevlilerinin yasasıyla ilgili kritik konularda dört dörtlük bir atmosfer oluşturamadıklarını söyleyen Çelik, yasama faaliyetlerinin kalıcı ve millete dönük olması gerektiğine dikkati çekti. Grev hakkı olmayan toplu sözleşmenin kapı olduğunu ve önümüzdeki süreç içerisinde bunların daha yoğun şekilde tartışılacağını ifade eden Çelik, bu konudaki çalışmaların daha da iyi olacağını söyledi.

"EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Eşit işe eşit ücret konusunun çokça tartışıldığını ve iktidar olarak sorunu çözmek için büyük çaba sarfettiklerini söyleyen Çelik şunları anlattı:

''Eşit işe eşit ücret konusu çok tartışıldı, çok talep edildi. Bir şekilde de artık doğrusu, iktidar olarak 'bu iş bitsin' anlayışıyla, can havliyle yapılan bir çalışmadır. Çok adaletli mi oldu, her sorunu çözdü mü? Çözmemiş olabilir her sorunu ama büyük ölçüde de kamu çalışanlarının lehine olan bir düzenleme oldu. Gerek hazine, gerek bütçeye maliyet açısından, çalışanlar arasındaki eşitsizliğe yol açan uygulamaların ortadan kalkması açısından... Olumlu bir adım.''