BIST 10.288
DOLAR 32,19
EURO 35,08
ALTIN 2.456,24
HABER /  GÜNCEL

Kamyon şoförü için 15 yıl hapis istemi

Ankara'da dört kişinin ölümüne neden olan kazanın ilk duruşması bugün yapıldı!

Abone ol

Ankara'da, 2 Ekim 2011'de, Kuşçular Derneği olarak kullanılan gecekonduya girerek 4 kişinin ölümüne neden olmakla suçlanan kamyon sürücüsünün, 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına başlandı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık İbrahim Türkoğlu, avukatı Onur Aksu, müştekiler ve bazı müştekilerin avukatı Ümit Altınordu katıldı.

Sanık Türkoğlu, savunmasında, kullandığı kamyonla Kutlu Mahallesi İmam Ali Sultan Caddesi'nde seyrettiği sırada bir rampadan indiğini, bu esnada aracın freninin aniden boşaldığını söyledi. O sırada 40 kilometre hızla seyrettiğini öne süren Türkoğlu, şöyle konuştu:

''Bu sırada sol şerit doluydu. O şeritteki araçları korna çalarak, hatta kapıyı açıp, elle işarette bulunarak frenin patladığı konusunda uyarmaya çalıştım. Sol şeritteki en son aracı geçtikten sonra, sağ-sol manevra yaparak, arabayı asfalta, yani caddeye devirdim. Sonrasını hatırlamıyorum. Kusurlu olduğumu da kabul etmiyorum.''

Kazada yaralanan Yusuf Bayrak, derneğin bahçesinde oturdukları sırada kazanın meydana geldiğini ifade ederek, ''Kendimi 1-2 metre ötede buldum. Sanığın, korna veya sesle uyarıda bulunduğunu duymadım'' dedi.

Ramazan Karakaya da korna sesi duymadığını savunarak, ''Kamyon bizi derneğin içine doğru fırlattı. Biz tesadüfen kurtulduk'' diye konuştu.

Diğer müştekilerin de sanıktan şikayetçi olduğu duruşmada, bazı tanıkların beyanı alındı.

Cumhuriyet Savcısı Şükrü Cüneyt Hamdovalı, sanığın tutukluluğunun devamını talep etti.

Mahkeme, kazada sanığın kusurlu olup olmadığı konusunda Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesinden rapor alınmasına ve tutukluluğun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Sanık Türkoğlu'nun yönetimindeki kamyonun 2 Ekim 2011'de Kutlu Mahallesi İmam Alim Sultan Caddesi'nde seyrederken Kuşçular Derneği olarak kullanılan gecekonduya girmesi sonucu, bina önünde oturan Vedat Bostancı (41) ve Doğan Asil (43) olay yerinde, Abdulkadir Sarı (42) ve Fehmi Soyalp (42) ise yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmişti.

İddianamede, Türkoğlu'nun ''taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak'' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.