BIST 10.605
DOLAR 32,25
EURO 35,03
ALTIN 2.483,95
HABER /  GÜNCEL

Saniye saniye polis dayağı

Sakarya'da polisin bir genci gözaltına alırken tartaklaması kameralara böyle yansıdı

Abone ol

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde meydana gelen olayda polis bir genci gözalına almak isterken tartaklayan polisin görüntüleri an be an kaydedildi. Polis memuru ayrıca kaçmak isteyen genci silah ile yaraladı.

Sakarya'da meydana gelen olayda Hendek Cumhuriyet Meydanı'nda bir grup Genç arasında çıkan kavgaya polis müdahale etti. Kavgaya sebebiyet veren iki genci arayan polis 18 yaşındaki Yalçın Acıbal ve arkadaşını yolda görerek kimlik sordu. Diğer bir polis memuru ise Yalçın Acıbal'ın boğazından tutarak yere yatırarak yerde bir süre yerde polis memuru tarafından tartaklandı. Acıbal daha sonra polislerin elinden kurtularak kaçmaya başladı. Bu sırada yaşananlar bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Polislerin elinden kurtulan genç sokakta koşarken peşlerinden gelen polis memurlarından biri Yalçın Acıbal'a silahla ateş etti. Acıbal sol el bileğinden yaralandı. Yaralı genci sokak ortasında bırakan polis memurları daha sonra araçlarına binerek polis merkezine döndü. Yalçın Acıbal, kendi imkanlarıyla Hendek Devlet Hastanesi'ne gitti.

Burada ilk müdahalesi yapılan Acıbal, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Bilek kemiği parçalanan Yalçın Acıbal, kendisini vurduğunu öne sördüğü polis memurunu avukatı aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet etti. Dayak ile suçlanan polis memuru Z.K.'nın ifadesinde, genci korkutmak amacı ile havaya ateş etmek isterken kaza ile Acıbal'ı vurduğunu kaydetti.
 

İŞTE O ANLAR


 

ÜVEY BABASININ TECAVÜZÜNE UĞRADI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN
 

[PAGE]

Adana'da annesiyle birlikte yaşayan kişinin tecavüzüne uğradıktan sonra anneannesinin 14 yaşında evlendirdiği kız çocuğunun dramı, polis tarafından bulununca ortaya çıktı.

16 yaşında evlenen M.Y.'nin (31) A.G. isimli bir kız çocuğu oldu. M.Y. yaklaşık 5 yıl önce evliyken Ö.Y'ye kaçarak Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşamaya başladı. Bir süre sonra Ö.Y, M.Y'yi para karşılığında erkeklere pazarlamaya başladı. 3. sınıfa kadar okumasına izin verilen A.G. ev işlerine bakmaya başladı. Bu yılın başında M.Y. yine işe gittiği bir günde Ö.Y., 14 yaşındaki A.G.'ye tecavüz etti. A.G. annesi eve gelince Ö.Y.'nin kendisine tecavüz ettiğini söyledi ancak annesi inanmadı.

Bunun üzerine A.G. Şubat 2011'de Adana'da yaşayan anneannesi H.T'nin yanına geldi.
A.G. annesinin birlikte yaşadığı Ö.Y.'nin kendisine tecavüz ettiğini anneannesine söyledi. Ö.Y. ise Antalya'dan Adana'ya gelerek A.G.'yi para karşılığı erkeklere zorla pazarlamaya başladı. Bu durumu fark eden anneanne, geçen nisan ayında torununu fuhuş batağından kurtarmak için S.Ş. (28) ile evlendirdi. Bu arada, Ö.Y. de kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. A.G. evlendikten sonra mutlu olmadığı için evden kaçtı. Anneanne, Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne başvurarak torunu A.G.'nin evden kaçtığını bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde D-400 karayolunda polis uygulama yaparken yol kenarında beklediğini fark ettiği kız çocuğunun kimlik kontrolü yaptı. Arandığı belirlenen A.G, 28 yaşında biriyle evlendirildiğini ve mutsuz olduğu için evden kaçtığını söyledi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Esirgeme Kurumu yurduna yerleştirilen A.G.'nin ifadesi doğrultusunda yakalanan S.Ş, kız çocuğuyla evlenen şahıs yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. A.G. yurtta kalırken psikologlardan tarafından destek verildiği sırada annesinin birlikte yaşadığı kişinin kendisine tecavüz ettiğini, annesine söylemesine rağmen inanmadığını bu nedenle anneannesinin yanına geldiğini ancak kendisine tecavüz eden Ö.Y.'nin burada kendisini erkeklere para karşılığı pazarladığını, bunu önlemek için anneannesinin de kendisini evlendirdiğini anlattı.

Bunun üzerine psikolog bu durumu çocuk şube müdürlüğündeki polislere bildirdi. Polis bu konuşmayı ihbar kabul ederek harekete geçti. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği yaptığı çalışmada kız çocuğuyla para karşılığı birlikte olan 7 kişiyi ve annesini gözaltına aldı. Yakalanan şahıslar emniyette yapılan sorgulamada küçük kızla para karşılığı birlikte olduklarını kabul etmedi. Anne ise kızına kötülük yapmadığını onu koruduğunu söyledi. Ancak A.G. annesinin kendisine inanmadığını ve sahip çıkmadığını ileri sürerek şikayetçi oldu. Bu nedenle anne "kızına sahip çıkmamak" suçlamasıyla diğer 7 kişi ise "çocuğa cinsel istismar" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Anne M.Y. "İnsan kızına bunu yapar mı?" diyerek gözyaşı döktü. Anne M.Y.'nin 10 yıldır fuhuş yaptığı, fuhuş yapmaktan kaydı bulunduğu öğrenildi.

 

VİRAJI ALAMAYAN OTOMOBİL DEHŞET SAÇTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Beyoğlu Gümüşsuyu Caddesi üzerinde virajı alamayan araç önce elektrik direğine ardından da reklam panosuna çarptı. Çarpmanın etkisiyle araçta sıkışan şoför Duygu Olgan, itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Kaza, Beyoğlu Gümüşsuyu Caddesi üzerinde saat 04.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Taksim istikametinden Beşiktaş yönüne giden Duygu Olgan'ın (33) kullandığı 34 FU 5085 plakalı araç, virajı alamayarak elektrik direğine çarptı.

Elektrik direğini yerinden söken araç daha sonra ise reklam panosuna çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle sürücü Duygu Olgan araç içerisinde sıkıştı. Olgan'ın yanında oturan ve kazayı yara almadan atlatan arkadaşı Yunus Yüksel polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, Olgan'ı sıkıştığı yerden çıkarttı. Sürücü Olgan, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olgan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kazanın görgü tanığı olan belediyenin temizlik aracı şoförü Muammer Selvi, "Kaza yapan araç benim arkamdaydı. Arkamda sıkıldı galiba. Birden beni geçti ama virajı alamayarak direğe çarptı" dedi. Polis, kaza ile ilgili inceleme başlattı.

ATTIĞI TOKAT HAYATINA MAL OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Denizli'de, Suna Karabulut bir çay ocağında gördüğü kocasının yanına gitti. Eşi tarafından tokatlanan Karabulut koşarak yolun karşısına geçmek istedi. Ancak talihsiz kadın bir aracın altında kalarak can verdi

Denizli'de, Pınarkent Beldesi'nde yaşayan tekstil işçisi Suna Karabulut (33), bakkala gitmek üzere evden çıktığında, bir gazinonun yanındaki çay ocağında, arkadaşlarıyla oturan işsiz eşi Ercihan Karabulut'u (35) gördü. Yanına gittiğinde çift arasında bir tartışma yaşandı. İddiaya göre, kocası tarafından tokatlanan Suna Karabulut, koşarak eşinin yanındana yrıldı. Yolun karşısına geçmek isteyen kadına Cemal Gökpınar (49) yönetimindeki servis midibüsü çarptı. Kazayı görenler sağlık ve jandarma ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri midibüs altında kalan Karabulut'un öldüğünü belirledi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, kazaya karışan midibüs şoförü Gökpınar ve eşini tokatladığı öne sürülen Ercihan Karabulut'u gözaltına aldı. Karabulut ifadesinde eşine tokat atmadığını, sadece tartışma yaşadıklarını söyledi. Gazinoda bulunan güvenlik kamerasının, Ercihan Karabulut'un eşine tokat atarken görüntüsünü kaydettiği belirlendi.

İNTİHAR ŞÜPHESİ

Jandarmada sorgulanan midibüs şoförü Gökpınar, "Hızlı değildim. Bir kadın trafikte seyir halindeyken bir anda aracın önüne atladı. Bana intihar etti gibi geldi. Yapacak bir şeyim yoktu. Aniden kendini aracın önüne attı" dedi. Ercihan Karabulut ile midibüs şoförü Gökpınar jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

6 KATLI BİNADA CAN PAZARI YAŞANDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kadıköy Selamiçeşme Mahallesi, Mustafa Mazhar Bey Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı Bulunur Apartmanının kazan dairesinde sabah saat 05.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre yangının ardından duman, kazan dairesinden tüm apartmana yayıldı. Duman kokusuyla uykularından uyanan apartman sakinlerinin bazıları kendi imkanlarıyla dışarıya çıkarak itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, duman nedeniyle apartmanın 4'üncü katındaki dairelerinde mahsur kalan bir anne ile oğlunu itfaiye merdiveniyle aşağıya indirdi.

İtfaiye ekipleri, bina içine dolan dumanı tahliye etmek için hem bazı dairelerin camlarını açtı, hem de apartmanın bodrum katının duvarını deldi. Dumanın tahliye olmasının ardından kazan dairesine giren itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Yangın, yaklaşık 1.5 saat süren çalışmanın ardından söndürüldü. Apartman sakinleri, havanın soğuk olması nedeniyle battaniyelere sarınarak yangın söndürme çalışmalarını izledi. Polis, yangınla ilgili inceleme başlattı. 

5 DAKİKALIK FUTBOLCU KALBİNE YENİK DÜŞTÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Manisa 1. Amatör Küme’de mücadele eden Gördes Belediyespor antrenörü Aziz Altıntaş’a “Hocam ne olur eğer bu dünyadan futbol oynamadan gidersem gözüm açık gider” diyerek futbolcu olmak istediğini söyleyen 24 yaşındaki Ercan Aygül’e futbolcu lisansı çıkarıldı.

Gördes’te mobilyacılık yapan ve sevilen bir esnaf olarak bilinen 4 yıllık evli ve bir kız çocuğu babası Aygül, cumartesi günü Gördes Belediyespor’un formasını giyerek takımın ilk 18’inde Akhisar Yıldırımspor maçına çıktı.

Maçın 85. dakikasında oyuna alınan Aygül, 5 dakikalığına da olsa hayalini kurduğu formaya kavuştu. Salı sabahı oturduğu evde kalp krizi geçiren Aygül, tüm çabalara rağmen yaşama döndürülemedi.

ÜNİVERSİTELİ KIZIN KATİLİNE MÜEBBET

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYINIZ[PAGE]

Aydın'ın Karacasu İlçesi'nde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Gamze Gürgen'i (20) başını taşla ezerek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Kenan Altun'a cinayetten müebbet hapis, cinsel saldırıdan 8 yıl 4 ay, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl Adnan Menderes Üniversitesi Karacasu Memnune İnci Yarenci Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Gamze Gürgen'in başını taşla ezerek öldüren, özel bir kargo şirketinde şoförlük yapan tutuklu sanık Kenan Altun hazır bulundurulurken, avukatı ile öldürülen Gamze Gürgen'in yakınları katıldı. Duruşmada Gürgen'in yakınları sık sık sinir krizi geçirdi. Fenalaşan babaanne Şaziye Gürgen, Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İYİ HALİNİN GÖZ ÖNÜNE ALINMASINI İSTENDİ

Duruşmada son derece soğukkanlı olduğu görülen sanık Kenan Altun, suçunu kabul edip, "Çok pişmanım. İsteyerek öldürmedim. Başına, belki yaşadıklarımızı unutur diye taşla vurdum" dedi. Sanık avukatı Özen, müvekkilinin duruşmalardaki iyi halinin gözönüne alınmasını istedi.

Mahkeme heyeti, verilen kısa bir aranın ardından sanık Altun'u kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Altun'a ayrıca cinsel saldırıdan 8 yıl 4 ay, hürreyetinden yoksun bırakmadan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Altun, gasp suçlamasından ise yeterli delil olmadığı için beraat etti.

"TEK İSTEDİĞİM VİCDAN AZABIYLA ÖLMESİ"

Duruşma çıkışında bir açıklama anne Sare Güler, "Bu kararın verilmesini bekliyordum. İçim rahat. Biliyorum ki kızım geri gelmeyecek ama zanlı cezaevinde inşallah vicdan azabı çekerek hayatını kaybeder. Tek isteğim bu" dedi.

OLAY BÖYLE YAŞANMIŞTI

Geçen 24 Mart'ta, Kütahya'daki bir kız arkadaşının doğum gününden dönen ünivesite öğrencisi Gamze Gürgen, otobüsten indiği Denizli-Aydın Karayolu sapağında, Karacasu'da kaldığı öğrenci evine gitmek için otostop çekti. Sınıf arkadaşına, "Bir ailenin arabasına bindim. Geliyorum, beni karşılayın" diye mesaj attı. Bunun üzerine arkadaşı kendisine bunun çok tehlikeli olduğunu belirten bir uyarı mesajı attı. Ancak, mesaj Gamze'ye ulaşmadı. Gamzenin gelmemesi üzerine merak eden arkadaşı telefon etti. Ancak, telefon meşgule düşürüldü. Daha sonra arandığında da kapalı olması üzerine arkadaşı şüphelenip, durumu jandarmaya bildirdi. Ertesi gün öğle saatlerinde genç Gamze'nin ormanlık alanda cesedi bulundu. Olay yerindeki boğuşma izlerinden tecavüz girişiminde bulunulduğu sanılan genç kızın başının taşla ezilerek öldürüldüğü belirlendi. Katil zanlısının yakalanması için bölgede çalışma başlatan polis, Gamze'nin en son otostop çekerken görüldüğünü belirledi.

BİRA ŞİŞESİNİ ELİNDEN ALIP KAFASINA VURDUM

Bunun üzerine çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı. Görüntülerden Gamze'nin özel bir kargo şirketine ait araca bindiği belirlendi. Kargo şirketi ile irtibata geçilerek aracı kullanan kişinin psikolojik sorunları olan Kenan Altun olduğu tespit edildi. Altun'un çalıştığı kargo şirketine dönmediği belirlendi. Altun iki gün sonra İzmir'in Buca İlçesi'nde polis tarafından yakalandı. Suçunu itiraf eden Altun, ifadesinde, "Yolda yalnız bir bayan ggördüm. Otostopçu olduğunu zannettim. Ben ona yaklaşırken o da araca doğru gelip bindi. Konuşmaya başladık. Bir süre sonra ilişki teklif ettim ve aracı ormana doğru sürdüm. Aracı durdurdum. İnip kaçmaya başladı. Daha sonra yerden aldığı bira şişesiyle üzerime saldırmak istedi. Bira şişesini elinden alıp kafasına vurdum. Daha sonra başını taşla ezdim" demişti.

BABA KAZA YAPTIM ARAÇ PATLAYACAK

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Bursa'da zincirleme tarfik kazasına karışan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Ece Güler'in kullandığı LPG'li otomobilde gaz sızıntısı olunca panik yaşandı. Kazada hafif yaralanan genç kız, cep telefonuyla aradığı babasından, "Baba kaza yaptım. Araç patlayacak" diyerek yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen Saffet Güler, sarıldığı kızını sakinleştirdi.

Kaza saat 09.30 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Gençosman Köprülü Kavşağı'nda meydana geldi. Uludağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Ece Güler, okuluna gitmek için babası Safet Güler'e ait 16 FT 424 plakalı LPG'li araçla Elmasbahçeler Mahallesi'ndeki evinden yola çıktı. Üniversiteli genç kızın kullandığı otomobil, Gençosman Köprülü Kavşağı'na geldiğinde, 3 aracın çarıştığı zincirleme kazayı görünce paniğe kapıldı. Ece Güler'in direksiyon kontrolünü kaybettiği LPG'li otomobili kontrolden çıkarak kaldırıma çarptı. Açılan hava yastığının yüzüne çarpması sonucu hafif yaralanan Ece Güler, çevredekilerden otomobilinden gaz sızıntısı meydana geldiğini öğrenince paniğe kapıldı. Cep telefonuyla babası Saffet Güler'i arayan Ece, "Baba kaza yaptım. Araç patlayacak" diyerek yardım istedi.

Bunun üzerine kısa sürede kaza yerine gelen Saffet Güler, kazayı burnu kanayarak atlatan ve büyük korku yaşayan kızını sarılıp öperek sakinleştirmeye çalıştı.

Ece Güler, daha sonra babası ile birlikte ambulansla kontrol için Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, LPG sızdıran araç itfaiye ekipleri tarafından çekiciyle olay yerinden kaldırıldı. Zincirleme trafik kazasıyla ilgili soruşturmaya başlandı.