BIST 10.236
DOLAR 32,19
EURO 35,07
ALTIN 2.459,69
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bedelli fiyatı Bahçeli'ye çok geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bedelli askerlik için istenen 30 bin TL'nin fazla olduğunu söyledi

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bedelli askerlik düzenlemesiyle ilgili, "Parası olanın yapabileceği, olmayanın ise bundan yararlanamayacağı görüntüsü belirginlik kazanmıştır" eleştirisiyle, bedelli için istenen paranın aşağı çekilmesini istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bedelli askerlikle ilgili, "Parası olanın bedelli askerlik yapabileceği, olmayanın ise bundan yararlanamayacağı görüntüsü fazlasıyla belirginlik kazanmıştır. Bu önerideki adaletsiz, eşitsiz ve vicdanları sızlatan

BEDELLİYİ KAÇIRANLARA SÜPER TEKLİF
MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, zorunlu askerlik yapacak er ve erbaşların harçlıklarının asgari ücret düzeyine çıkartılması için kanun teklifi verdi. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

tablonun düzeltilip yurt dışındaki vatandaşlarımızı da ilgilendiren bedelli rakamının aşağı çekilerek kısmi bir iyileşmeye gidilmesi doğru ve hakkaniyetli olacaktır" görüşünü açıkladı. Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, bedelli askerlikle ilgili yasa tasarısının Hükümet tarafından TBMM'ne sevk edildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Güçlü bir ihtimal olarak da bugün Milli Savunma Komisyonu'nda değerlendirmeye alınacaktır. Ne var ki çıkacak bedelli askerlik kapsamında bazı pürüzlerin ve telafi edilmesi gereken tarafların varlığı da gün gibi ortadadır. Parası olanın bedelli askerlik yapabileceği, olmayanın ise bundan yararlanamayacağı görüntüsü fazlasıyla belirginlik kazanmıştır. Bu önerideki adaletsiz, eşitsiz ve vicdanları sızlatan tablonun düzeltilip yurt dışındaki vatandaşlarımızı da ilgilendiren bedelli rakamının aşağı çekilerek kısmi bir iyileşmeye gidilmesi doğru ve hakkaniyetli olacaktır. Bunun yanı sıra TSK'nın askerlik sistemi ve genel haliyle personel rejimiyle ilgili yaklaşımlar, öneriler de sürekli olarak canlı tutulmaktadır. MHP de TSK'nın personel rejiminin yeniden düzenlenmesine ve bu konunun süratle neticeye ulaştırılmasını istemektedir. Askerlik süresinden profesyonel orduya kadar bazı teklif ya da görüşler kamuoyuna yansımakta ve taraflar kendi ideolojik tutum ve duruşlarına göre fikir oluşturmaktadır. Bu kapsamda millet ordusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri, hükümetin sinsi ve gizli emelleri çerçevesinde çekişme alanına itilmekte ve yıpratılmaktadır."