BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memurlar sokağa çıkıyor

Memurlara önerilen zam önerisi Kamu-Sen'i çıldırttı. Sendika herkesi mitinge çağırdı.

Abone ol

Toplu görüşmeler sonrası basın toplantısı düzenleyen Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız önerilen zammı hakaret olarak gördüklerini ve 26 Ağustos'ta herkesi Sıhhiye mitingine davet etti.

Hükümetin 2007 yılı için memur maaşlarına yüzde 4'lük artış teklifi üzerine, Memur Konfederasyonları Genel Başkanları toplu görüşme masasını terk etti. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, teklifi 'memura hakaret' sözleriyle değerlendirdi.

Yeni Başbakanlık Binası'nda gerçekleştirilen 3. tur görüşmeleri, hükümetin 2007 yılı için yüzde 4'lük zam teklifi üzerine kısa sürdü. Bu teklif üzerine Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen ve KESK Genel Başkanları pazarlık masasından, hükümete 'daha gerçekçi teklif getirin' diyerek kalktı. Çıkışta basın mensuplarına bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, hükümetin 2007 yılı için kamu çalışanlarının maaşına öngördüğü yüzde 4 ve enflasyon farkına ilişkin teklifi 'memura hakaret' olarak gördüklerini söyledi.

Bu oran üzerinde bir değerlendirme yapılamayacağını masada ifade ettiklerini belirten Akyıldız, "Siyasi iradeden Perşembe günü daha ciddi bir teklif ve rakamlarla gelmelerini istedik" dedi. Akyıldız, toplantıda ayrıca, oluşturulan 2 komisyon tarafından hazırlanan raporların taraflara dağıtıldığını ve bunu değerlendireceklerini söyledi. Akyıldız, Kamu Personel Rejimi Taslağı'nın kendilerine dağıtıldığını ve buna ilişkin değerlendirmenin akademik ve araştırma merkezleri tarafından yapılacağını belirtti.