BIST 10.508
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,98
HABER /  GÜNCEL

Memurlar İsraili kınadı

Gazze'ye düzenlediği operasyonu protesto etmek isteyen Memur-Sen üyeleri Ankara'da eylem yaptı.

Abone ol

Memur-Sen üyeleri, İsrail'in, Gazze'ye düzenlediği operasyonu protesto etmek için bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği önüne siyah çelenk koydu.

İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan konfederasyon üyeleri, bir süre, ''Katil İsrail, Ortadoğu'dan defol'', ''Katil ABD, Ortadoğu'dan defol'' sloganları attı. Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, burada yaptığı açıklamada, ''zorba devlet İsrail'in, izlediği hukuk dışı politikalarla Ortadoğu ve dünya barışını tehdit ettiğini'' söyledi.

Birleşmiş Milletler ve İnsan Hakları İzleme Örgütünün tüm uyarılarına rağmen Filistin'in ''kan gölüne'' çevrildiğini kaydeden Kır, şöyle konuştu: İsrail yöneticilerinin zaman zaman barıştan yana tavır sergilemeleri barışçı olmalarından değil, dünya kamuoyunu yanıltmalarından kaynaklanmaktadır. İsrail'in izlediği politika tam bir Yahudi ve firavun politikasıdır. Tezatlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz. Okyanusta mahsur kalan balinalar için seferberlik ilan eden Batı alemi, belediyeler tarafından itlaf edilen köpekler için ayaklanan hayvanseverler, BM tarafından çocukları korumak amacıyla kurulan UNICEF, fitnenin, vahşetin, zulmün maskeli tezgahtarı İsrail tarafından öldürülen çocuklara gelince ne hikmetse susuyorlar.''

Açıklamanın ardından konfederasyon üyeleri, üzerinde kanı temsil eden kırmızı bir boyanın bulunduğu siyah çelengi ve İsrail tarafından düzenlenen operasyonlar sırasında öldürülen çocukların fotoğraflarını büyükelçiliğin önüne bıraktılar.