BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,83
ALTIN 2.389,43
HABER /  SPOR

Sevanın duyguları karışık

Shevchenko, çeyrek finalde karşılaşacakları İtalya maçı öncesi farklı duygular yaşıyor.

Abone ol

İtalya Ligi Seri A'da, defans oyuncularının korkulu rüyası olan Ukrayna Milli Takımı'nın golcüsü Andriy Shevchenko, Dünya Kupası çeyrek finalinde karşılaşacakları İtalya maçı öncesi farklı duygular yaşıyor.

İtalya'da yedi yıl kalan ve AC Milan forması giyen Ukrayna Milli Takım kaptanı Andriy Shevchenko, Dünya Kupası çeyrek finalinde karşılaşacakları İtalya maçı öncesi karışık duygular içerisinde olacak. Geçtiğimiz ay, İngiltere Premier Lig Şampiyonu Chelsea'ye transfer olan 29 yaşındaki tecrübeli golcü, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İtalya'da mükemmel anılarla dolu yedi yıl geçirdim ve bu ülkeye çok borcum var. Ancak, şimdi Ukrayna tarihinin en önemli maçı için İtalya'ya karşı oynayacağım. İtalya'da çok yetenekli oyuncular var ve birçoğu benim eski takım arkadaşlarım. İtalya turnuvanın favorilerinden birisi ancak bu maç bizim için çok önemli ve elimizden geleni yapacağız" dedi.

İspanya karşısında Dünya Kupası ilk maçında 4-0 mağlup olarak tüm dünyada şaşkınlık yaşatan ancak daha sonra aynı skorla Suudi Arabistan'ı mağlup eden ve Tunus'u da 1-0 yenerek ikinci tura kalan Ukrayna, son olarak ise İsviçre'yi penaltı atışları sonrası elemeyi başarmıştı. Avrupa'da geçtiğimiz yıllarda 'Yılın Futbolcusu' ödülüne layık görülen Shevchenko, turnuvaya kötü başlangıç yapmalarını strese bağlayarak, "Maalesef ki çekingendik. Çünkü, İspanya maçı bizim Dünya Kupası'ndaki ilk karşılaşmamızdı. Ancak, bu maçtan sonra kendimize inanmaya başladık ve yavaş yavaş futbolumuzu geliştirdik. Şimdi, önümüzde İtalya maçı var. İtalya 3 kez kupayı kazandı ve bir kez daha mutluluğu yaşamak istiyorlar ancak biz kendimizi onları yeneceğimiz konusunda şartlandırıyoruz" diye konuştu.

1999-2000 sezonunda Dinamo Kiev'den Milan'a transfer olan Shevchenko, Seri A'daki ilk sezonunda 32 maçta 24 gole imzasını atarak büyük başarı elde etmişti. Milan forması altında 7 yıl boyunca 208 lig maçına çıkan 127 gol kaydetmişti. Shevchenko, İtalya'da 'Sheva' diye tanınıyor ve seviliyordu.

İtalya ile Ukrayna tarihlerinde şu ana kadar 4 kez karşılaştılar. Bu malardan ikisini 1996 Avrupa Şampiyonası elemelerinde İtalya kazanırken, geçtiğimiz ay oynanan hazırlık maçında ise golsüz beraberlik vardı.