BIST 10.257
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.379,87
HABER /  GÜNCEL

Karekine suç duyurusu

Tüm Ermeniler Katolikası Karakin II hakkında soykırım sözleriyle ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Abone ol

Büyük Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı avukat Kemal Kerinçsiz, Tüm Ermeniler Katolikası Karakin II'nin, Türkiye ziyareti sırasında sözde Ermeni soykırımıyla ilgili yaptığı açıklamalar üzerine hakkında soruşturma açılması için suç duyurusunda bulundu.

Kerinçsiz Savcılığa sunduğu dilekçesinde, " 'Dünya Ermeni Patriği' sıfatını taşıyan şüpheli Karakin II, Bartholomeos'un ülkemize yaptığı daveti üzerine düzenlenen basın toplantısında, Türklerin Ermeni soykırımını kabul etmesi gerektiğini söyleyerek olmayan sözde Ermeni soykırımının varlığını savunarak, Türk milletini soykırımcı olarak kabul ve ilan etmiştir. Şüphelinin yurt dışında bulunması ifadesinin alınmasını zorlaştırmaktadır. Türkiye ile Ermenistan arasında adli yardım sözleşmesi mevcut değildir. Tahkikatın sağlıklı yürüyebilmesi için Türkiye'ye giriş yapması konusunda ifadesinin alınabilmesi için gözaltına alınmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Dilekçenin devamında şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheli Karakin II benzer beyanlarda bulunmayı Türklüğü aşağılamayı alışkanlık haline getirmiştir. 2001 yılında Papa II. Jean Paul'un Ermenistan'a yaptığı ziyaret sırasında da, Türklerin Ermeni soykırımı yaptığını ve bütün dünyaya bu soykırımı tanıtılması gerektiğini dünyaya deklare etmiş ve bu yönde çalışmalar yapacağını belirtmiştir. Şüpheli her fırsatta iflah olmaz bir Türk düşmanı olduğunu ilan etmekten çekinmemektedir.

Şüphelinin Kumkapı'da bulunan Türk Ermeni Patriği'nde yaptığı basın toplantısında sözde Ermeni soykırımının varlığını savunarak Türk milletini soykırımcı ilan ettiğinden TCK 301-1 maddesinde yer alan Türklüğü aşağılama suçunu işlemiştir. Şüphelinin geçmişteki hal ve davranışı dikkate alındığında, iflah olmaz bir Türk düşmanı olduğundan verilecek olan hürriyeti bağlayıcı cezanın para cezasına çevrilmeyerek ve ertelenmeyerek hapis yoluyla çektirilmesine, şüphelinin ikametinin yurt dışında bulunması ifadesinin alınmasını zorlaştırdığından Türkiye'ye giriş yapma konusunda ifadesinin alınması için CMK 91 ve müteakip maddeli uyarınca bu yolda sınır kapılarına müzekkere yazılmasını talep ediyoruz".