BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Otobüs şarampole yuvarlandı

Erzincan-Refahiye E-80 Karayolu'nda bir yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı.

Abone ol

Erzincan-Refahiye E-80 Karayolu'nda bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 7'si ağır, 49 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, E-80 Karayolu'nun 45. kilometresinde bulunan Akbulut Kayak Tesisleri yakınlarında akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, Kars'tan İzmir'e gittiği öğrenilen Şakir Aras yönetimindeki Kars Turgut Reis firmasına ait 34 YFJ 36 plakalı yolcu otobüsü, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 40 metrelik şarampole yuvarlandı.

Yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen feci kazada ilk belirlemelere göre 5'i olay yerinde, 2'si Erzincan'da toplam 7 kişi öldü, aralarında araç şoförü Şakir Aras'ın da bulunduğu 49 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralılar, Erzincan'dan ve Refahiye İlçesi'nden gelen ambulanslarla ve yoldan geçen araçlarla Erzincan ve Refahiye'deki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazada otobüsün altında kalarak hayatını kaybeden yolcuların çıkarılması için polis, jandarma, Erzincan Belediyesi ve Sivil Savunma Birliği'ne ait ekipler uzun süre çalıştı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarını güvenlik güçleri sakinleştirmeye çalıştı.


Feci kazayı gören Şerif Ali Yılmaz isimli kamyon şoförü ise, şarampole yuvarlanan kamyonun kaza yerinden yaklaşık 200 metre uzakta kendisini solladığını ve bir süre sonra kayarak şarampole yuvarlandığını gördüğünü söyledi.


Kazada hayatını kaybedenlerden birinin, 6 yaşındaki Nurullah Topçu olduğu belirlenirken, hayatını kaybeden diğer 6 kişi ile yaralıların kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.