BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Memura ek zam müjdesi

Memur zammı enflasyon karşısında eridi bile... TÜFE rakamları da yüksek çıktı. Bu yüzden memura ek zam yapılacak.

Abone ol

Enflasyonun yüksek çıkması memura zam olarak yansıyacak. Kanun,  TÜFE oranları ilk 6 ayda yüzde 2'nin üzerine çıkarsa, memura ek zam yapılmasını öngörüyor.  Bu oran daha yılın ilk üç ayında TÜFE oranı yüzde 3,6 oldu. Memur yüzde 1'lik artışı garantiledi...

BU yılın ilk üç ayında yüksek çıkan enflasyon rakamları, 2008 yılında memurlara yapılacak olan zam oranlarını da etkiledi. Yılın ilk yarısı için kamu çalışanlarına verilen yüzde 2 oranındaki zam, yılın ilk üç ayındaki enflasyon rakamları ile eridi. Maliye Bakanlığı, Bütçe Kanunu’nda yer alan hüküm uyarınca, 2008 yılının ikinci yarısına ilişkin yapılacak olan yüzde 2’lik zamla birlikte, enflasyon zammı da yapacak.

YÜZDE 1 ZAM GARANTİ

Yılın ilk üç ayında TÜFE rakamı yüzde 3.09’a ulaştı. Bütçe Kanunu’nun 28’inci maddesinde, memurlara ek zam verilmesi için, TÜFE oranının ilk 6 ay için öngörülen yüzde 2’yi geçmesi gerekiyor. İlk 3 ayda çıkan enflasyon oranları yüzde 2’nin üzerine çıktı. Kamu görevlileri yılın ilk 3 aylık enflasyona göre şimdiden yüzde 1’lik ek zammı hak etti. Ancak, değerlendirme haziran rakamının açıklanmasıyla birlikte yapılacak. İlk 6 aylık enflasyon rakamı ile yüzde 2 arasında kalan fark, temmuz ayında maaşlara yansıtılacak. Ayrıca kamu görevlilerine yılın ikinci yarısı için de yüzde 2 zam verilecek.


Kaynak: Star