BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Deniz Baykal zaman kaybı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'da kendisini coşkuyla dinleyen kalabalığa işte böyle seslendi:

Abone ol

Salonda bulunan AK Partililerin, Baykal aleyhine sloganlar atması üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,"Onunla zaman kaybetmeyelim" karşılığını verdi.

Batman'da yaptığı konuşmasında Araf suresi'nden alıntı sözler kullanan Erdoğan, Trabzon'da yine Araf suresi ile muhalefeti halka Araf Suresi'yle şikayet etti:

"Kulak var duymuyorlar, dil var gerçekleri söylemiyor, göz var görmüyorlar."dedi. 

Erdoğan partilileri sağduyulu olma konusunda da şöyle uyardı:

"Sağduyulu olacağız, soğukkanlı olacağız. Tahriklere karşı son derece dikkatli olun. Fırsatçılara karşı son derece dikkatli olun. Trabzon'a nifak tohumları sokmak isteyenlere karşı son derece dikkatli olun. AK Parti gençliğine yakışan ağır başlı olmaktır. Gerginliğin tarafı olmayın. Önce dinleyin sonra dinletin."

'ÜÇ ÇOCUK' TARTIŞMALARI

'Üç çocuk' tartışmalarına da değinen Erdoğan, şunları söyledi;

"Başbakan üç çocuk dedi diye bazıları rahatsız oluyor. Dedim, yine diyorum. Niye? Türkiye'nin gücünü, Türk milletinin devamını isteyen buna karşı çıkamaz. En az üç çocuk diyorum. Bu benim başbakan olarak talebim. Düşünce özgürlüğü yok mu? Var... Sorumluluğumun gereğini yapıyorum. Ben evlendiğim zaman zengin bir ailenin çocuğu olarak evlenmedim. Sakın ha doğum yapmayın diyenler bu ülkenin yararını düşünmüyor. Şu andaki nüfus artış oranı ile devam edersek 2037 yılında Türkiye'nin nüfusu yaşlı nüfus haline gelecektir. Ben hesapla, bilimsel konuşuyorum. Artması lazım bu oranın. Bak Avrupa ağlıyor. Biz yanlış yaptık diyorlar. Bizi de birileri bu oyuna kurban etmek istiyor. Almanya şu anda para veriyor yeter ki doğur diyor ama doğuramıyor."

SOLCULAR KARŞI ÇIKIYOR

Konuşmasında Sosyal Güvenlik Reformu'na değinen Erdoğan, "Sosyal Güvenlik Yasası tartışılıyor. Bu yasa ile her doğan sosyal güvence ile doğsun istiyoruz. Ama bu solcular ve onların yanında olanlar buna karşı çıkıyor. Biz isçiden, emekçiden yanayız diyorlar ama bunun karşısına dikiliyorlar. Bunların işçiden yana olmak gibi bir derdi yok sistemi kilitlemek gibi bir derdi var. Dikili bir ağaçları olmamıştır bu ülkede. Bunlar yıllardır bu ülkede bağırıp, çağırdılar. Benim vatandaşımın ilaç kuyruklarından kurtulabilmesini sağlayabildiler mi? Hani sosyalist, komünist gezinenler bu ülkeye niye bunları getiremediniz? Biz halkımızı ayırt etmeksizin seviyoruz." diye konuştu