BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Soyludan beyaz yürüyüş

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu "beyaz yürüyüş"üne başladı.

Abone ol

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu “Milletin kardeşliği” olarak özetlediği “Beyaz yürüyüş”üne parti tabanına “Bu kardeşiniz bir daha boynunuzu yere eğdirmeyecek” sözü vererek başladı.

Soylu, Nisan sonuna kadar sürecek beyaz yürüyüşüne Çanakkale’den başladı. Çok sayıda partilinin üzerinde “Beyaz ve Güçlü Türkiye İçin” sloganının yazıldığı atkılarla karşıladığı Soylu eşi Hamdiye hanım ile sahilde yürüyerek esnaf ve vatandaşlarla selamlaştı.

Belediye sosyal tesisleri önünde halka hitap eden Soylu, başlattığı yürüyüşü “Beyaz yürüyüş ahlaklı siyaset, ahlaklı demokrasidir, bu milletin kardeşliğidir, ötekisi olmayan Türkiye’dir” olarak tanımladı.

Türkiye’nin zor ve sıkıntılı günler yaşadığını, tarımın son 40 yılın en büyük küçülmesini yaşadığını, işsizliğin yüzde 6’dan yüzde 10.5’e, dış borcun 220 milyar dolardan 480 milyar dolara çıktığını belirten Soylu, hem AKP’yi hem de başta CHP olmak üzere muhalefeti eleştirdi. AKP ve CHP’yi “Kavga ticareti” yapmakla suçlayan Soylu, Erdoğan’ı da sinmekle, susmakla eleştirdi. Soylu “Hani senin Kasımpaşalılığın” dedi.

İKTİDAR DA MUHALEFET DE BASİRETSİZ

Türkiye’de seçimin 8 ay önce yapıldığını hatırlatan, Başbakan’a “Niye kavga ediyorsun, niye gerginlik çıkarıyorsun” diye seslenen Soylu, “Beyaz yürüyüş ne demektir? Bu basiretsiz iktidardan ve muhalefetten Türkiye’yi kurtarmak demektir” diye konuştu.

BAYKAL BENİM YAŞIM KADAR SİYASETTE

Soylu ana muhalefet lideri Deniz Baykal’ı da ilginç bir şekilde eleştirdi. Kendisinin 39 yaşında olduğunu hatırlatarak, alanda toplananlara “Baykal kaç yıldır siyasette” diye soran Soylu “Siyasetteki yaşı benim yaşımdan büyük” diye konuştu.

İktidarla muhalefeti dini ve laikliği siyasete alet etmekle suçlayan Soylu, “Bu millet iş, aş, üretim istiyor. Güçlü modern bir Türkiye istiyor.” diye seslendi.

Sosyal güvenlik düzenlemesini de Erdoğan’ı kastederek “Kasımpaşalı çalışmış emekli olmuş, onu külahıma anlat” diye eleştiren Soylu, AKP’ye açılan kapatma davasına da değindi.

MAĞDURİYETİ MİLLET BİR DAHA YEMEZ

27 Nisan bildirisinden sonra AKP’nin kayığa binerek seçimi geçtiğini anlatan Soylu şöyle devam ediyor:
“Bir mağduriyet kayığına daha binmek istiyorlar. Bu millet artık bunu yemez. Çünkü mağdur olan bu millettir. Beceriksizliğinizin üstünü mağduriyet kalkanı ile örtemezsiniz, zoru görünce demokrasiye sığınıyorsunuz. Siyaset demokrasiye sahip çıkma işidir”

BEN DE ÖN SEÇİME GİRECEĞİM

Vatandaşlara “Bana sahip çıkacak mısınız” diye soran “Evet” yanıtını alınca “Ben de o milletin Kırat’ına sahip çıkacağım” diyen Soylu, iki önemli söz verdi Soylu şöyle konuştu
“Çanakkale’de söz veriyorum Türkiye’de ne zaman demokrasi olur? Bir partinin Genel Başkanı da ön seçime girerse işte o zaman demokrasi olur. Bu kardeşiniz bir daha boynunuzu yere eğdirmeyecek”

Soylu, Anavatan da DYP de merkez solda olan herkesi Kıratın arkasına düşmeye davet etti.