BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Singapurdan PKK jesti

Türkiye'ye PKK konusunda destek Singapur'dan geldi. Jestleri ise;

Abone ol

Singapur Film Festivali yetkilileri, terör örgütü PKK'nın propagandasının yapıldığı filmin gösterimine yasak getirdi.

Festival Sansür Kurulu Başkanı Amy Chua, terör örgütü PKK'yı anlatan "David the Tolhildan" ile "Araplar ve Terörizm" isimli film dahil 2 filmin daha gösteriminin yasaklandığını söyledi.

Chua, birçok ülke tarafından terör örgütü olarak kabul edilen örgütlere sempati beslenmesine neden olabileceği gerekçesiyle böyle bir karar alındığını kaydetti.

"David the Tolhildan" filminde terör örgütü PKK'ya katılan bir İsviçreli'nin yaşadıkları anlatılıyor. "Araplar ve Terörizm" filminde ise ABD'li muhafazakar bir siyasetçi ile Ortadoğu'daki siyasi gruplar arasındaki diyalog konu ediliyor.





Bu arada, yasaklanan bir diğer film ise Müslüman bir homoseksüelin hayatını anlatan "Aşk için Cihat" isimli çalışma. Yönetmenliğini Pervez Şerma'nın yaptığı film Müslümanlar arasındaki homoseksüelliği işliyor. Chua, bu filmin ise "konunun özündeki hassasiyet" nedeniyle gösterime girecek filmler arasından çıkarıldığını söyledi.

Chua, Japon yapımı olan "Bakushi" isimli filmin ise, "aşırı fetiş hareketlerin normalmiş gibi gösterilmesi" sebebiyle yasaklandığını kaydetti.

14 Nisan'a kadar devam edecek olan Singapur Film Festivali'nde yaklaşık 200 film gösterilecek.