BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,03
ALTIN 2.443,90
HABER /  SPOR

Feldkampı bunlar bitirdi

Feldkamp'la yolun sonu. Aslında perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Ayrılık için çok neden vardı.

Abone ol

İNTERNETHABER
Oktay Sağlam

Süper ligin bitimine 6 hafta kala Feldkamp istifa etti. Sezon sonu bırakacaktı. Üstelik yeni teknik direktörü de kendisi seçecekti. Ne oldu da herşey ters yüz oldu?.

Geçmişe dönüp baktığımızda istifanın hiç de sürpriz olmadığını gösteriyor. Bugün meydana gelen depremin ayak sesleri ligin 7. haftasında duyulmaya başlamıştı.

LİNCOLN VE HAKAN ŞÜKÜR'Ü KADRO DIŞI BIRAKTI

Lincoln ve Hakan Şükür'ün 29 Eylül'de yapılan Beşiktaş derbisi öncesi kadro dışı kalması ilk krizdi..Takım o tarihten bu yana toparlanamadı. Uzak ara lider takım inişe geçti.. Sorunlu futbolcu ile yaşanan kavga futbola yansıdı. Fatura Galatasaray'a çıktı.

LEVERKUSEN'DE TARİHİ HATA

Buna bir de Avrupa'da oynanan silik futbol tuzu biberi oldu.. UEFA'da şans eseri gelen tur, Avrupa fatihine yakışmadı. Leverkusen faciası unutulmuş değil.. O maçta tecrübesiz oyuncuları sahaya sürmüş, bütün yabancıları yedek kulübesine oturtmuştu. İlk yarım saatte gelen üç golün ağırlığı kaldırılamamıştı.

YATAKTAN KALKAMADI, 4 MAÇA ÇIKMADI

73 yaşındaki Alman hoca yataktan çıkamadı. Yaşının da etkisiyle sürekli hastalanıyordu. İnanılması güç ama tam 15 gün Galatasaray'ın başında olmadı. 19 Aralık 2007’de 0-0 biten Austria Wien maçında takımı Ahmet Akcan yönetiyordu. 23 Aralık 2007’deki Oftaş deplasmanında da Kalli oyuncularını yalnız bırakmış ve bu mücadele de golsüz sona ermişti. 
Bu onun son grip krizi olmayacaktı. Torunu için gittiği Almanya'da yine hasta olmuştu. 15 Mart'taki Ankaraspor ve 19 Mart kupa maçında Gençlerbirliği'ne karşı sahada yoktu.

FUTBOLCULARA YAKLAŞAMADI

Tecrübeli hoca futbolcularıyla anlaşamıyordu. Kavgalar, korda dışı bırakılan futbolcular. Saha kenarında el hareketleri ve bomba demeçler hep birbirini izledi. Futbolcuların ona onun futbolculara otoritesi yoktu. Klasik Alman duruşuyla takımı yönetiyor kimsenin derdiyle dertlenmiyordu.

ARDA'DAN KALLİ'YE EL HAREKETİ

İlk yarıdaki Sivas maçında Arda hocasına parmak sallamıştı. Servet'le kavga eden genç yıldız kendisini oyundan alan Kalli'ye herkesin içinde el hareketi yapmıştı..

NECATİ'Yİ YOLLADI

Necati, Hasan Kabze, Orhan, Cihan, Emre ve Tomas'ı yolladı. Futbolcularla diyalog kurmadı.. Alınan futbolculara göre giden futbolculara yazık oldu diyebiliriz. Özellikle de Necati ve Hasan Kabze için..

SON KURBAN NONDA

Cim-Bom’da sezon başından bu yana uyguladığı katı disiplinle, Lincoln, Hakan Şükür, Hasan Şaş ve Sabri gibi birçok yıldız oyuncusunun gözünün yaşına bakmayan Kalli'nin son kurbanları Nonda, Barusso ve Bouzid oldu. Alman çalıştırıcı, ülke milli takımlarından geç dönen Kongolu golcü Shabani Nonda ile Ganalı Ahmed Barusso ve Cezayir Milli Takımı’nda forma giyen İsmael Bouzid’i Gaziantepspor maçı öncesinde kadro dışı bıraktı.

SÜREKLİ GERİLİM

Kalli'nin kavga ettiği futbolcu listesinde Lncoln ve Hakan Şükür yoktu sadece.. Sabri, Hasan Şaş, Necati Ateş, Hasan Kabze ve Arda bu kervanın içindeydi. Gerilim medya önünde yapılıyordu. Bir de Florya'nın görünmeyen yüzünde yapılan iç çekişmeler vardı. Bunları ise kimse hesap edemiyordu.

SABRİ'Yİ KADRO DIŞI BIRAKTI YÖNETİM GERİ ALDIRDI

Futbolcular mutsuz takımda huzursuzluk vardı. Kriz demeçlere yansıyordu. Herşey perde arkasında kalmıyor medya önünde yapılıyordu. Hatırlayın Sabri ve Hasan Şaş'ı.. "Benim için Galatasaray bitmiştir" diyen Sabri'yi, kadro dışı bırakmış ancak yönetimin ısrarıyla tekrar dönmüştü.

HASAN ŞAŞ ÖRNEĞİ

Hasan Şaş'ı söylemeye gerek yok. Devre arasında ayrılacağını söylüyordu. Ondan da bir haber yok.. Gerçi o hakemlerden ve sertlikten yılmıştı. Ama Galatasaray'dan ayrılacağını söylemesi de bir işaretti aslında..

ÇILDIRTAN ONBİRLER

Son günlerde kadro yanlışlıkları ve Servet'i Gaziantepsor maçında orta sahada oynatması bardağı taşıran son damlalardan biriydi.. Milli oyuncu memnuniyetsizliğini üstü kapalı maçtan sonra dile getirmişti. Onu spor yazarları değil kendisi de eleştiriyordu. Maçtan sonra ''Aynı 11 ile çıkmam. Çünkü, tecrübe edindik'' sözleri hafızalara kazındı..