BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bu film Fitneden Öte

İslam karşıtı film Fitne'ye karşı misilleme bir film geliyor...

Abone ol İran'da bir sivil toplum örgütü, Hollanda'da bir parti liderinin hazırladığı "Fitne" adlı İslam karşıtı filme misilleme için harekete geçti.

Farsça ve İngilizce yayımlanan İran gazetesinin haberine göre, İran'da faaliyet gösteren "İslam ve Hristiyanlık" adlı sivil toplum örgütü, "Fitne" filmine karşılık, Hristiyanlık'taki "şiddet unsurlarını" göz önüne sermek için "Fitneden Öte" adlı bir film çekecek.

Gazetenin haberine göre, yapılacak filmde, "tahrif edilen İncil'e dayanarak Orta Çağ'da milyonlarca insanın öldürülmesi, tutuklu kadın ve çocukların başlarının kesilmesi, ateşte yakılması" gibi konular işlenecek.

"Aşırılık yanlısı Hristiyanların cinayetlerini belgelemeyi" amaçlayan film, aynı zamanda, "İslam'ın şiddet ve sertlik dini olduğunu" söyleyen Papa 16. Benediktus'a da tepki niteliğinde olacak.

Hollanda'da yabancı karşıtı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders tarafından yapılan 17 dakikalık filmde, terörün kaynağının İslamiyet olduğu ve İslamiyet'in Batı uygarlığını yok etmek istediği iddia ediliyor.

İran'da Hemşehri gazetesi de, Danimarka'da yayımlanan ve İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlere karşı, 2006 yılında "siyonizm" konulu bir karikatür yarışması düzenlemişti.