BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,16
ALTIN 2.472,78
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memur ek zam istiyor

Memur maaşlarının enflasyon karşısında yüzde 2 eridiğini savunan KESK, ek zam istedi.

Abone ol

Memur maaşlarının enflasyon karşısında yüzde 2 eridiğini savunan KESK, memurlara ek zam verilmesini istedi. KESK, 15 Haziran Perşembe günü saat 12.30'da tüm illerde ''Ücret Adaletsizliğine Hayır. Enflasyondan kaynaklı ücret kaybımız giderilsin! Ek zam istiyoruz'' talebiyle basın açıklamaları yapacak.

Basın açıklamalarında okunacak metin, KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen'in internet sayfasında yayımlandı. Açıklamada, Hükümetin, 2005 yılı toplu görüşmelerinde yüzde 5 enflasyon hedefi üzerinden kamu emekçilerine aynı oranda ''yoksulluk ücreti dayattığı'' kaydedildi.

''KESK dışındaki iki konfederasyonun hükümetin teklifini itirazsız kabul ederek suça ortak oldukları'' savunulan açıklamada, uygulanan ekonomik politikalar, dolar ve avrodaki artışlar ile izlenen yeni faiz politikalarıyla emekçilerin yoksullaşması ve ücretlerinin düşmesi sürecinin sürdüğü ifade edildi.

''MAAŞLAR ŞİMDİDEN YÜZDE 2 ERİDİ''

Açıklamada, ''Henüz tamamı ücretlere bile yansımayan yüzde 5'lik zam öngörüsü iflas etmiştir, erimiştir'' denildi. İndeksleme yöntemiyle yapılan hesaplamaya göre, kamu emekçilerinin maaşlarının enflasyon karşısında şimdiden yüzde 2 düzeyinde eridiği bildirilen açıklamada, ilk 6 aylık dönem için yüzde 2.5 zam alan kamu emekçisinin maaşının 5 aylık yüzde 4.53 enflasyon oranının altında kaldığı kaydedildi.

''1994 VE 2001 KRİZLERİNDEN SONRA...''

Yıl sonu enflasyonunun yüzde 8-12 arasında gerçekleşeceği ifade edilen açıklamada, kamu emekçilerine, yılın ikinci yarısı için de yüzde 2.5 zam verileceğine işaret edildi. Bu verilere göre, kamu emekçilerinin maaşlarının yüzde 3-6 oranında eriyeceği savunulan açıklamada, ''Araştırmamızın verileri göstermektedir ki kamu emekçisi 1994 ve 2001 krizlerinden sonraki en büyük yoksullaşma dalgasının mağduru olacaktır. Dolayısıyla ek zam talebimiz haklıdır ve meşrudur. Hükümetin, sesimize kulak vermesi gerekmektedir. Aksi halde bu gidişata izin vermeyeceğiz ve meydanlara
çıkacağız'' denildi.