BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,95
ALTIN 2.446,03
HABER /  GÜNCEL

İtirafçı Şemdinli duruşmasında

Şemdinli davasının 3. duruşması için sanıklar ile itirafçı Veysel Ateş Van Adliyesine getirildi.

Abone ol

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Şemdinli davasının 3. duruşması için sanık başçavuşlar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Ateş sabah saatlerinde Van Adliyesine getirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005'te meydana gelen olaylarla ilgili Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 3. duruşması için sanıklar Kaya, İldeniz ve Ateş adliyeye getirilirken geniş güvenlik önlemleri alındı.

Sanıklar, mahkeme salonuna valiliğin garaj kapısından alındı. Müdahil ve sanık avukatlarının da geldiği duruşma öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan sanık avukatlarından Vedat Gülşen, ''hukuk devleti tam olarak işliyor. Bu davada her şey hukuk çerçevesinde gelişiyor'' dedi.

Bombalanan Umut Kitabevinin sahibi Seferi Yılmaz ile bombalı saldırıda hayatını kaybeden Zahir Korkmaz'ın eşi Hamide Korkmaz ve 4 yaşındaki oğlu Yusuf Korkmaz da yakınlarıyla birlikte adliyeye geldi.

Duruşmayı TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, Başkan Yardımcısı CHP Diyarbakır milletvekili Mesut Değer ile CHP Hakkari milletvekili Esat Canan da izleyecek.