BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.440,43
HABER /  SPOR

Memo NBAin en iyilerinden

Geçtiğimiz günlerde NBA'de All-star olarak gururumuz olan Memo'ya bir övgü de basketbolun efsane ismi Divac'tan geldi

Abone ol

NTV'nin sorularını yanıtlayan Divac, Mehmet Okur için, "Avrupa'nın en iyilerinden biri. All-Star olarak NBA'in de en iyilerinden olduğunu kanıtladı" diye konuştu.

Öncelikle hoşgeldin Vlade. Seni ağırlamak gerçekten onur ve mutluluk verici. Kariyerine dönüp baktığında gerçekleştiremediğin bir hedefin var mı? Dünya ve Avrupa şampiyonlukları yaşadın...
Kariyerimden çok memnunum. Daha iyisini ya da daha kötüsünü yapabilir miydim bilmiyorum. Geçmişi değiştiremem, sadece geleceğime yön verebilirim. O yüzden eksik birşey olduğunu düşünmüyorum.

Hidayet, Sacramento'dan takım arkadaşındı. Onun hakkında ne düşünüyorsun?
Hido Avrupa'nın en yetenekli oyuncularından biri. Çok iyi bir NBA kariyerine sahip olabilir. Sadece 1 pozisyonda oynamıyor. Herkese nasip olmayan bir yetenekle sahanın her bölgesinde forma giyebilecek nitelikleri var. Her pozisyonda oynar. Çok iyi bir aileden yetişmiş, çok iyi bir çocuk.

Peki Mehmet Okur? Geçtiğimiz hafta All-Star seçilerek çok önemli bir başarıya imza attı. Bir de izleme şansın oldu mu bilmiyorum ama Ersan'ı soracağım. Bu iki isim hakkında ne söyleyeceksiniz?
Mehmet Okur tipik bir pota altı oyuncusu. 4 numara. Yeteneğinin yanı sıra çok zeki. Bu da onu kendi pozisyonunda Avrupa'nın en iyilerinden biri yapıyor. Şimdi de All-Star olarak, NBA'in en iyi oyuncularından biri olmak için çok önemli bir adım attı. Onun başarısı bizim başarımız. Çünkü o bir Avrupalı ve kariyerine baktığınızda Avrupa'yı NBA'de ne kadar iyi temsil ettiğini görüyorsunuz. Ersan'a gelince o da çok yetenekli biri. Ama daha çok genç. Çok çalışması gerek. Ben onun çok daha iyi işler yapacağına inanıyorum.