BIST 9.798
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.458,81
HABER /  GÜNCEL

Memduh Ün ve Fatma Girik neden evlenmedi?

Memduh Ün ve Fatma Girik neden evlenmedi? Memduh Ün'ün ölümü sonrası eski defterler açıldı. Ünlü yönetmen Memduh Ün ile Fatma Girik, Memduh Ün'ün gerçek eşi Cahide Şen'den boşanamaması nedeniyle evlenemedi.

Abone ol

Memduh Ün'ün ölümü Türkiye'yi yasa boğdu.

Yeşilçam'ın efsane yönetmedi Memduh Ün, 57 yıllık birlikte olduğu Fatma Girik'le yaşadığı Bodrum'da hayata gözlerini yumdu.

 Film setinde başlayan birlikteliklerini yarım asırdan uzun süre devam ettiren Fatma Girik ve Memduh Ün aşkı sevenlerinin gözünde 'Modern Leyla-Mecnun' aşkı olarak anılıyordu.

Peki bu kadar büyük bir aşk neden evliliğe dönüşmedi?

Memduh Ün ile Fatma Girik neden evlenmediler?

Bu sorunun yanıtı Memduh Ün'ün 1949'da yaptığı bir evlilikte gizli. Memduh Ün'ün gerçek eşi Cahide Şen, yıllarca Memduh Ün'den boşanmayı kabul etmedi.

memduh ün fatma girik

Gerçek eşiyle yaşadığı durumu ise yıllar sonra Memduh Ün anlattı:

"Evliydim, 1949’da evlenmiştim. 1969’da artık eşimle tüm diyalog bitmişti; evden ayrıldım, ve bir daha eve dönmedim. Bütün dostlarım, “Neden boşanmıyorsun?” diye soruyorlar, eşim ayrılmanın lafını bile ettirmedi kimseye."

Memduh Ün'ün boşanmadığı gerçek eşinin adı Cahide Şen. Sağlığında Milliyet Sanat dergisinden Agah Öztunç'a konuşan Memduh Ün eski eşiyle ilgili bir de sırrını paylaşmıştı:

"'Ayrılırsan ‘İntihar ederim’ diyor. Edebilir, o yüzden boşanmadım.”