BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.406,12
HABER /  GÜNCEL

Meğer Şrek gerçekmiş

53 yıl önce ölen güreşçi Maurice Tillet, ünlü animasyon karakter Şrek'e benzerliği ile dikkat çekiyor. İşte gerçek Şrek...

Abone ol

Karayip Korsanları" serisinin baş karakteri Jack Sparrow (Johnny Depp canlandırıyor) yaratılırken, senaristlerin efsanevi İngiliz rock grubu Rolling Stones'un gitaristi Keith Richards'tan ilham aldıklarını herkes biliyor. O karakter artık sinema tarihinin unutulmazları arasında.
Haziran ayında üçüncü bölümü gösterime girecek "Şrek" için de böyle bir benzerlikten söz etmek mümkün. O serinin kahramanı Şrek, 60 yıl öncesinin çok ünlü bir güreşçisine benziyor. Hatta bazı web siteleri Maurice Tillet'den "gerçek hayattaki Şrek" diye bahsediyor.

Maurice Tillet 1903 yılında Fransa'da doğdu. Son derece normal bir çocuktu ve küçüklüğünde aktör olmak istiyordu. Çevresinde zeki biri olarak bilinirdi, şiirleri vardı, hakkında söylenenlerden biri de 14 dil konuşabildiğiydi.
20'lerinde Tillet'ye akromegali musallat oldu. Büyüme hormonunun aşırı salgılanmasıyla ortaya çıkan bu hastalık, kemiklerin ve iç organların aşırı genişlemesine, dolayısıyla vücutta deformasyona yol açıyor. Tillet'nin de tüm bedeninde şekil bozuklukları ortaya çıktı.