BIST 10.265
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.396,39
HABER /  GÜNCEL

Kanserlisin canlı bomba ol

İstanbul'da eylem hazırlığında yakalanan canlı bomba, örgüt tarafından "boşa ölme" denilerek canlı bomba yapılmış...

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce, Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından 20-24 Mayıs arasında bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik olarak düzenlenen operasyonlar konusunda dün bir açıklama yapıldı. Verilen bilgiye göre, operesyonlarda ikisi kadın 10 kişi yakalandı.

Eyüp'te 20 Mayıs'ta belirlenen bir adrese yapılan ilk operasyonda biri kadın, dört kişi gözaltına alındı.

63 yaşında terörist

Evde sapan, kar maskesi, 186 metal bilye, para ve sahte kimlikler ele geçirildi. Zanlıların yurtdışında bomba, suikast ve sabotaj eğitimi aldıktan sonra İstanbul'a geldiği belirlendi.
Tutuklanan 63 yaşındaki Nure Sincar'ın bugüne kadar yakalanan en yaşlı kadın terörist olduğu, 30 yıldır örgüte çalıştığı, daha önce 3 kez tutuklanıp 12 yıl cezaevinde kaldığı kaydedildi.

'Son görevini yap'

Üsküdar'da 22 Mayıs'ta yapılan operasyonda Gülzemin Karataş (35), Rıfat Aslan ve Mehmet Emin Adanmış yakalandı. Evdeki 3225 dolar, 26 bin Irak dinarı, cep telefonu ve çok sayıda örgütsel dokümana el konuldu.
Alınan bilgiye göre; 1999'da örgüte katılan Karataş, iki yıl önce Kuzey Irak'ta bulunduğu sırada rahatsızlandı. Karataş'ın Erbil'de kaldırıldığı hastenede rahminde kist olduğu anlaşıldı. Bir yıl tedavi gören Karataş'ı örgütün ana karargâh komutanı Fehman Hüseyin'in "Bütün doktorlar elinden geleni yaptı. Kurtuluşun görünmüyor. Boşuna ölme. Örgüt adına son görevini yap" diyerek kandırdığı öğrenildi.
Karataş, bir ay önce de canlı bomba eylemi için İstanbul'a gönderildi. Geldiği günden beri takip edilen Karataş'ın, patlatacağı bomba Kuzey Irak'tan getirilemediği için beklemede olduğu kaydedildi.
Aslan ve Adanmış'ın da kurye olarak görev yaptığı belirtildi.

Beşikte saklamış

Ümraniye'de, 24 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda da kimlikleri bir yıl önce tespit edilen Enver Baysal, Faruk Yıldız ve A.C.N. yakalandı. Operasyonda, patlayıcı madde düzeneği hazırlanmasında kullanılan malzeme, tabanca, susturuculu silah, ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Susturuculu silahın Baysal'ın yeni doğan çocuğunun beşiğinin altına sakladığı görüldü. Bu silahla tanınmış isimlere suikast yapılması, planlandığı belirtildi.

Kafe bombacıları

Sorgulama sonunda bu kişilerin 9 Şubat 2006'da bir vatandaşın öldüğü, yedisi polis 16 kişinin de yaralandığı Bayrampaşa'da internet kafedeki patlamanın sorumluları olduğu saptandı.

Tutuklandı

Canlı bomba olduğu belirtilen Gülzemin Karataş ile terör örgütünde "kurye" görevi yaptığı öne sürülen Rıfat Aslan ve Mehmet Emin Adanmış, dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi. Aslan serbest bırakılırken, Karataş ve Adanmış "örgüt üyesi oldukları" gerekçesiyle tutuklandı.