BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Denizlide cumhuriyet coşkusu

Genelkurmay'ın 27 Nisan uyarısındaki örneklerde adı öne çıkan Denizli'de, halk Cumhuriyet Şöleni'ne katıldı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan'da yaptığı ve irticai faaliyetlerin yayıldığı yolundaki uyarısında yer alan örneklerle adı öne çıkan Denizli'de binlerce kişi Cumhuriyet Şöleni için bir araya geldi.

Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde 29 sivil toplum kuruluşu, siyasi parti ve kuruluşun katılımıyla düzenlenen Cumhuriyet Şöleni'ne yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Denizli'nin yanı sıra Uşak, Aydın, Isparta, Burdur ve Afyon'dan da sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin destek verdiği şölene Pamukkale Üniversitesi'nden Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, öğretim üyeleri ve yaklaşık 3 bin kişilik öğrenci grubu da destek verdi. Ulus Caddesi'nden Demokrasi Meydanı'na kadar yürüyen öğrenciler, "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Tayyip saysana, kaç kişiyiz baksana", "Atam izindeyiz", "Ne şeriat ne darbe, tam bağımsız Türkiye", "Devrimlerinin bekçisiyiz" sloganları atarak 10. Yıl Marşı'nı söyledi.

Şölene katılan vatandaşlara seslenen ADD Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, Ankara'daki bombalı saldırıyı da kınayarak, şölenin aynı zamanda teröre karşı bir tepki olarak anılmasını istedi.

2003'te suikasta kurban giden Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu da şölende bir konuşma yaptı.

CHP Denizli milletvekilleri Mustafa Gazalcı ve Mehmet Neşşar, sanatçı Pınar Sağ'ın da katıldığı şölen sırasında 1500 polis görev yaptı.

CHP Gençlik Kolları halk oyunları ekibinin zeybek gösterisiyle kalabalığı coşturduğu şölene, yerel sanatçılarla Suavi de şarkılarıyla katıldı.