BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.503,92
HABER /  GÜNCEL

Anafartalara miting gibi açılış

Canlı bomba saldırısında hasar gören Anafartalar Çarşısı onarıldı ve teröre en güzel cevapla dimdik ayakta...

Abone ol Patlama yüzünden hasar gören Ankara Ulus’taki Anafartalar Çarşısı, yeniden hizmete girdi.

Yenilenen Anafartalar Çarşısı’nın açılış töreni miting havasında gerçekleşti. Ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın marşları eşliğinde terör eylemlerini kınadı.

‘Kahrolsun PKK, Şehitler ölmez, vatan bölünmez ve Ne mutlu Türküm diyene’ sloganlarının atıldığı törene Devlet Bakanları Beşir Atalay ve Ali Babacan, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Ankara Sanayi Odası Başkanı (ASO) Zafer Çağlayan da katıldı.

Bir konuşma yapan Bakan Atalay, “Burada bir acı yaşadık ama biz o acıyı birliğe, beraberliğe dönüştürüyoruz. Bugünkü toplantının anlamı bu” dedi.

Bütün mallar havaya uçmuş

İLHAN BAYHAN (Bijuteri): Belediye dış camları yaptırdı. Ama içerisi çok fena durumda. İlk gün fotoğraf çektiler. Bize kaybınızı devlet ödeyecek dediler. Bir zayiat tespiti yaptık. 30-40 milyarlık hasar var. Hiçbir şey kalmamış içeride. Havaya uçmuş hepsi.

İNADINA AÇTIK, İÇİMİZ KAN AĞLIYOR

SEVDA GÜVENÇ (Konfeksiyon): Bugün geldim. Ortalığı topladım. O gün yalnızdım dükkanda. Bunu yapan insan olamaz. İnadına açtık. Aslında içimiz kan ağlıyor. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil.

Allah kİmseye bunu yaşatmasın

ERKAN KUTUP (İç çamaşırı): İnşallah bir daha böyle bir olayı kimse yaşamasın. Biz artık konuşmaktan, “inşallah” demekten yorulduk.

Vergiye erteleme

Anafartalar Çarşısı’ndaki işyerleri zarar gören esnafın vergi borçları ertelenecek. Sigorta eksperlerince yapılacak tespitin ardından zararın boyutları Ankara Ticaret Odası’na bildirilecek. Gelir İdaresi Başkanlığı, ATO’dan gelecek raporda yer alacak zararın boyutlarına göre esnafın vergi borcunu erteleyecek.