BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.422,63
HABER /  SPOR

Süper Lige kim veda etti?

Şampiyonlukla beraber, Süper Lig'den düşenler de belli oldu. İşte Süper Lig macerasını sonlandıran takımlar;

Abone ol

Turkcell Süper Lig'den düşenler de belli oldu. 22 puanlı Sakarya, 37 puanlı Kayseri Erciyes ile 39 puanda kalan Antalyaspor Süper Lig'e veda etti.

Antalyaspor bir sezon dayanabildi

Süper Lig'in dibinde nefes kesen mücadele sonunda, kimsenin beklemediği bir takım küme düştü. Sahasında Gençlerbirliği'ni yenmesi ve ligde tutunması beklenen Antalya mucize (!) gerçekleştirdi; Başkent ekibine 3-1 mağlup olarak bu sezon yükseldiği Süper Lig'e el salladı. Son galibiyetini 26. haftada Vestel Manisa karşısında aldıktan sonra 9. sıraya kadar çıkan ve UEFA Kupası'na katılma rüyası gören Yılmaz Vural'ın öğrencileri, geride kalan 8 haftada üç puana hasret kalınca kabusu yaşamış oldu. Ali Bilgin, Suazo ve Volkan Yaman gibi transfer borsasının tepesinde bulunan futbolculara sahip olmasına rağmen yıkılan kırmızı-beyazlı ekibin taraftarları, Gençlerbirliği karşılaşması sonrası gözyaşlarına boğuldu.

Erciyes alkışlarla veda etti

Ligin ikinci yarısında Bülent Korkmaz ile iyi çıkış yakalayan Kayseri Erciyesspor, Sivasspor'a deplasmanda 2-1 yenilirken, Turkcell Süper Ligi'ne veda etti. Buna rağmen Erciyesspor gelecek sezon ülkemizi UEFA Kupası'nda temsil edecek. 1983-84'te de Mersin İdman Yurdu, küme düştüğü halde Kupa Galipleri Kupası'na katılmıştı. Erciyes ekibi 34. dakikada Cenk İşler'in ceza sahası yayının üzerinden vuruşuyla 1- 0 öne geçti. Karşılaşmayı kazansa bile rakipleri puan kaybetmediği için küme düşecek olan Erciyesspor son iki dakikada iki gol birden yedi. 89'da Cvetkov, 90'da ise Mehmet Yıldız, Sivasspor'un ligi 7. sırada bitirmesini sağlayan golleri attılar. Ligin ikinci yarısında gösterdiği iyi performansa rağmen Erciyes 37 puanla lige veda etti.