BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,76
ALTIN 2.395,71
HABER /  SPOR

Fenerbahçede 100ler gülüyor

Çalkantılar içinde geçen bir sezonun ardından Fener taraftarına, "Ne mutlu seni sevene" dedirtti. İşte o coşku...

Abone ol

Bu ilk değil. Fenerbahçe 99 yıllık şanlı geçmişinde tam 16 şampiyonluk gördü. Ancak belki de hiçbiri bu sezonki kadar anlamlı, bu sezonki kadar gururlu, bu sezonki kadar isyankar, bu sezonki kadar cefakar, bu sezonki kadar duygusal, bu sezonki kadar coşkulu değildi.

Fırtınalar, çalkantılar içinde geçen bir sezonun ardından Sarı-Lacivertliler, taraftarına “Ne mutlu seni sevene” dedirtti. Fenerbahçe 2006-2007 sezonu şampiyonluk kupasına dün gece Şükrü Saracoğlu’nda kavuştu.

17. kez bu mutluluğu yaşayan sarı-lacivertlilerde kupa, iki kaptan Ümit Özat ile Tuncay Şanlı tarafından havaya kaldırıldı. Futbolcular kupayı elden ele dolaştırırken, tribünlerdeki onbinler bu coşkuya meşale, konfeti ve tezahüratlarıyla ortak oldu.



Kupa töreninin ardından stat hoparlörlerinden 100. yıl Marşı çalınırken, Ulusoy alkışlarıyla eşlik etti. Madalyalarını Ulusoy'un elinden alan futbolcular bir süre halay çekti, daha sonra tribünlere giderek bu mutluluklarını taraftarıyla paylaştı.



Şükrü Saracoğlu Stadı'nda tarihi bir akşam yaşandı, 50 bin taraftar şampiyonluğu doyasıya kutladı. Karşılaşma sonrası düzenlenen şovlar nefesleri kesti, Kadıköy'de her şey tek kelimeyle muhteşemdi.

100. yılında şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe tarihi zaferini muhteşem şovlarla kutladı. Kadıköy'e akın eden 50 bin sarı - lacivertli taraftar, Şükrü Saracoğlu Stadı'nı doldurarak tribünlerde şov yaptı.

Maraton ve kale arkası tribün çatılarına üç adet Türk bayrağı ve bütün tribünlerin çatılarına çok sayıda Fenerbahçe bayrağının yanı sıra binlerce balon asıldı. Birçok maçta kartonlarla oluşturulan yazılarla farklı mesajlar verilen maraton VIP tribününde, dün İngilizce olarak "Game over!", "Oyun bitti" yazıldı.

ÖZEL PLATFORM KURULDU

Taraftarlar, Fenerbahçe sahaya çıktığında yeri, göğü, "şampiyon" sesleriyle inletirken, coşku maç sonrası doruğa çıktı. Stat ışıkları söndürülerek sahanın ortasına platform koyuldu ve futbolcular, teknik heyet ve yönetim tek tek anons edilerek sahaya çağrıldı.



Işık gösterileri statta muhteşem görüntüler ortaya çıkarırken, Başkan Aziz Yıldırım elindeki maytapla kutlamalara katıldı. Asbaşkan Ali Koç ve diğer sarı - lacivertli yöneticiler de şampiyonluğu doyasıya kutladı.



Bu sırada statta Fenerbahçe'nin sezon boyunca attığı goller gösterildi. Şampiyonluk kupası, platform ortasına kurulan özel sistemle yukarı çıkarılırken, herkes ellerini uzattı. Futbolcular daha sonra kupayı alarak stat içinde şampiyonluk turu attı. Kutlamalar maç sonrası Bağdat Caddesi'nde devam etti. Binlerce taraftar şovlarla caddeyi adeta bayram yerine çevirdi.



BAĞDAT'A ÇIKARMA

Stattan ayrılan Fenerbahçeli taraftarlar, maç sonrasında kutlamalarını Bağdat Caddesi'ne taşıdı. Cadde sarı - lacivertli renklere büründü. Fenerbahçeliler, İstanbul caddelerinde de araçlarıyla tur atarak şampiyonluk coşkusunu yaşadı.



KIRAÇ COŞTURDU

Tuncay'ın formasını giyen Kıraç, Fenerbahçe için bestelediği 100. yıl Marşı ile sarı-lacivertlileri coşturdu.

AİLECE MAÇTA

Sol dizindeki sakatlığı nedeniyle 3 gün önce ameliyat edilen Appiah koltuk değnekleriyle kupa törenine katıldı. Ganalı oyuncuyu bu mutlu gününde ailesi de yalnız bırakmadı. Maç sonrasındaki tören sırasında da en büyük yardımcısı Rüştü oldu.

BAYRAK EVERSET'TE

Galatasaraylı bazı futbolcuların bayrak dikilmesin diye derbide nöbet tutması da espri konusu oldu. Tribünlerde, "Siz bekleye durun, biz bayrağı Everest'e diktik" pankartı yer aldı.

ULUSOY TERK ETTİ

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, maç öncesindeki kupa töreninde taraftarın tepkisini aldı. Tribünler, "Ulusoy istifa" diye tempo tuttu. Başkan, devre arasında stadı terk etti.

HOOİJDONK TRİBÜNDE

Fenerbahçe ile davası devam eden, ancak her fırsatta sarı - lacivertlileri unutamadığını belirten Pierre van Hooijdonk da Ankaragücü maçını izledi. Hollandalı oyuncu, Fener'in bu sezonki başarısına alkış tuttu.