BIST 10.627
DOLAR 32,18
EURO 34,91
ALTIN 2.426,61
HABER /  GÜNCEL

Medya bu ayıbın altından zor kalkar

İşgüzar bir muhabir deklanjöre bastı. Medyanın anlı şanlı yazarları bu fotoğrafa balıklama atladı. Oysa kazın ayağı hiç de öyle değildi. İşte 'ilk ağız'dan olup-bitenler

Abone ol

İşgüzar bir muhabir mal bulmuş mağribi gibi deklanjöre bastı. Bu fotoğrafa balıklama atlayan medyanın 'anlı şanlı' köşe yazarları alt kimlik-üst kimlik üzerine adeta kalemlerinden kan damlattı. Oysa kazın ayağı hiç de öyle değildi. Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım'ın eşi Seniha Hanım, olan-biteni Hadi Özışık'a bakın nasıl anlattı:

Yazı: Hadi Özışık
Kaynak: www.internethaber.com.tr  

- İki günlük Samsun gezisi.. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve eşi Seniha Yıldırım'ın da içinde bulunduğu 30 kişilik bir ekip.. Sabah, öğlen, akşam beraber olan bir ekip..

Ayrı gayrıları yok; aynı sofrada oturuyorlar, aynı tasa kaşık sallıyorlar!.
Yukarıdaki fotoğrafı görüyorsunuz. Onca erkeğin arasında oturan Seniha Yıldırım, sabah kahvaltısını yapıyor. Herşey ne kadar normal değil mi?
Seniha Hanım'ı üç bilemediniz dört saat sonra, bir başka sofrada aynı kıyafetle, tek başına otururken görüyoruz.

"Alt kimlik, üst kimlik" dedikleri bu işte!
Dün sabah, Seniha Yıldırım'la konuştum.. Bir kadının ruh halini, içine düştüğü zor durumu, kelimelerle burada anlatmak gerçekten zor...
Anlatırken boğazına düğümleniyor kelimeler..
Kızgın değil, üzgün!
Daha çok eşiyle ilgili yazılanlara üzülüyor:
-Niye böyle yapıyorlar anlamıyorum!
-Fotoğraf Seniha Hanım, her şeyi anlatıyor mu?
-Bakın, iki gün boyunca aynı grupla birçok yemekte bir araya geldik. Fotoğrafımı çeken arkadaşlar da bizimle beraberdi. Fotoğraf her şeyi anlatıyor madem, birkaç saat önce çekilen fotoğrafın da bir şeyler anlatması gerekmiyor mu?
-...?
-Hadi Bey, ben eğitimciyim, insanlarla içiçeyim. Bu kadar kötü niyetli olabilir mi insan? İki gün boyunca böyle bir şeye tanık olunmuş mu? İnsanları rahatsız etmemek, mutevazı davranmak suç mu?
Seniha Hanım'ın soruları bitmiyor:
-Geç geldim, sağolsunlar Bakan Bey'le birlikte oturan herkes ayağa kalktı. Ben rahatsız etmek istemedim kimseyi, bir masa çektiler orada yemeğimi yedim. Devletin bürokratına "sen kalk ben oturayım" demek daha mı hoş olurdu? Yakışır mı bu bana?
Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal...
Seniha Hanım'ın ki de o mesele...
Tam aksi olsaydı, Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz yerinden fırlayıp, Seniha Yıldırım'a yerini verseydi.. Atılacak manşeti tahmin edebiliyor musunuz:
-Yalakalığın böylesi!
Peki ne yapsın bu insanlar?
Nasıl davransınlar?
Tek kare fotoğrafla, "Üst kimlik, alt kimlik" tarifi yapmak bu kadar kolay ha? Çekilen fotoğrafların diğer kareleri yer yarılıp yerin dibine girmediyse eğer, bu haberin altı da yalan, üstü de...
Yalan mı?