BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

The İmam'ın kızı büyük oynuyor

Beyazcamın güzel yüzü Elif Tayhan, ortaokulu imam hatipte okumuş. Babası imamlık yapıyor. Elif, "Namaz kılar, Kuran okurum, ama oyunumu da oynarım" diyor!

Abone ol

Motosiklet kullanmayı ve hız yapmayı seven sıra dışı bir imamın yaşadıklarını konu alan "The İmam" filminden sonra gözler, imam hatipte okuyup farklı alanlara yönelenlere çevrildi.

Tıpkı, 24 yaşındaki Elif Tayhan gibi... "Gümüş," "Hababam Sınıfı Askerde," ve "Aliye" gibi film ve televizyon dizilerinde rol alan Elif Tayhan, ortaokulu Çanakkale İmam Hatip Lisesi'nde okumuş. Üstelik babası Ömer Tayhan, Çanakkale Cahide Sultan Camisi'nde imamlık yapıyor. İmam babası, kızı için, "Ben imamlık yapıyorum ama kızımın oyunculuğunu sonuna kadar destekliyorum" diyor.

BANKADAN KREDİ ALDI
Babası, Elif Tayhan'ın oyunculuğa başlama öyküsünü ise şöyle anlatıyor: "Abisini bir trafik kazasında kaybettiğimiz Elif, tek çocuğumuz. İstanbul'a gelip oyunculuk yapmak istediğini söyleyince, hayallerini gerçekleştirmek istedim." Baba Tayhan, yüzükızararak, kızını Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne yazdırabilmek için bankadan kredi çektiğini de sözlerine ekliyor. Okulunu bitirdikten sonra evlenen ve İstanbul'a yerleşen Elif ise, rol tekliflerini hâlâ babasına ve annesine danışarak aldığını söylüyor. "Babamın imam olduğunu söylediğimde herkes yadırgıyor. 'Sen nasıl imam kızısın? Niye başın kapalı değil?' diye soruyorlar. Ben de onlara ailemi anlatıyorum. Babamın imam olması ile gurur duyuyorum. O kendi görevini yapıyor. Benim ise kendime ait bir geleceğim var" diyor. Peki Elif, imam hatipte okumuş bir imam kızı olarak, her rolde oynar mı? Bu soruya, şöyle cevap veriyor: "Türkan Şoray gibi kanunlarım yok. Bence bir oyuncunun kanunları olamaz. Benim de inancım var. Bazen namaz kılar,Kuran okurum. Ama bunlar oyunculuğuma engel değil."

BABAM AYNI 'THE İMAM'
Kızına hiçbir zaman kısıtlama getirmediğini belirten babası ise, ona en büyük nasihatinin doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmaması olduğunu söylüyor. "Sizin tasvip etmeyeceğiniz sahneleri olan bir rol teklif edilse tepkiniz ne olur" diye sorduğumuz da ise, "Kızım artık evli. O iş kocasıyla onun arasında. Bu işi belirli ölçülerde yapmasını isterim" diyor. Bir imam kızı olarak oyunculuk yapan Elif Tayhan, en büyük hayalinin ise "The İmam" filminin ikinci bölümünde, babasıyla birlikte rol almak olduğunu belirtiyor. "Ben o filmde babamı gördüm. Sanki onun gençliğini yansıtıyordu" diyen Elif, sözlerini şöyle noktalıyor: "Umarım ikincisi çekilir ve babamla oynama fırsatı bulurum."