BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.402,74
HABER /  POLİTİKA

Meclis'ten BES için 2. onay

BES için değişiklik öngören yasa tasarısının 2. bölümü kabul edilirken birleşime ara verildi

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısının 2. Bölümü kabul edildi.

"CEZA SORUN OLMAZ"

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, değişiklik önergesi üzerinde konuşurken, AK Parti İzmir İl Kongresi'nde seçimlerde en çok oyu alan adayın kesinleşen cezasından ötürü başkanlığı kaybettiğini belirterek, ''Uçakta gelirken iktidar partisi milletvekilleri aralarında konuşuyorlardı. Birisi, 'Ama Yargıtay'a sormuşlar, cezanın sorun olmayacağı söylenmiş' dedi. Düşünebiliyor musunuz, Yargıtay bu yanıtı vermiş. Bizimkiler de YSK'ya sormuştu'' dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ OLACAK İNSANI CEZAEVİNDE TUTUYORUZ"

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar da dün Silivri'ye gittiğini ve tutuklu olan CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ı ziyaret ettiğini anımsatarak, Haberal'ın kendisine verdiği bir yazıyı gösterdi. Haberal'ın, eski Başbakan Bülent Ecevit'e yazdığı mektubu okuyan Acar, ''Kabul etseydi Cumhurbaşkanımız olacak bir insanı, biz yıllardan beri cezaevinde tutuyoruz'' dedi.

AK Parti milletvekillerinin tepki göstermesi üzerine Acar, tutuklu milletvekilleri sorununun, ''basit bir yasal değişiklikle'' çözülebileceğini ama iktidarın bunu istemediğini savundu.

VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, milletvekillerinin tasarının 2. bölümü üzerindeki sorularını yanıtladı. Vatandaşların holding yapılanmalarıyla ilgili bir dönem ciddi mağduriyetler yaşadığını anımsatan Babacan, ''Bununla ilgili bazı düzenlemeler yapıldı ve daha yakından bir denetleme devam ediyor. İleride bu tip olayların tekrarını önlemeye ilişkin kanun üzerinde çalışılıyor'' dedi.

Babacan, bir milletvekillinin işten çıkarılan THY çalışanlarına ilişkin sorusunu yanıtlarken, söz konusu kurumun ülke ekonomisi üzerindeki etkisine dikkati çekti. Babacan, ''Böylesine kritik sektörlerde yaşanması olası olumsuzlukların giderilmesi önemli. Unutmayın yüzlerce uçak seferi iptal oldu. Belki binlerce, onbinlerce vatandaş mağdur oldu. Çok ciddi zararlar meydana geldi. Türkiye'nin ciddi kayıpları oldu. Bu kayıpları kimlerin telafi edeceğinin ayrıca konuşulması gerekiyor'' diye konuştu.

ARA VERİLDİ

Başkanvekili Meral Akşener, tasarının 2. bölümünün kabul edilmesinin ardından birleşime ara verdi. Aradan sonra Komisyonun yerini almaması üzerine tasarının görüşmeleri ertelendi. Akşener, birleşimi saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.