BIST 10.324
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.406,80
HABER /  GÜNCEL

Polis karakoluna bombalı saldırı!

İstinye Polis Merkezi'ne akşam saatlerinde iki kişi tarafından bombalı ve silanlı saldırıda bulunuldu.

Abone ol
İki saldırgan İstinye Polis Karakolu'na saat 23.00 sıralarında önce iki el bombası attı. Ardından ellerindeki otomatik silahlarla polis merkezini taradı. Polis memurlarının karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bir saldırgan yaralı olarak yakalandı. Hastaneye kaldırılan saldırgan hayatını kaybederken, diğeri kaçtı.

Saldırganlardan birinin kaçarken 'Üzerimde bomba var' şeklinde bağırması üzerine yere bıraktığı çanta bomba imha ekiplerince fünye ile patlatıldı. Çanta büyük bir gürültüyle patladı. Çantada patlayıcı madde bulunduğu cinsinin yapılacak incelemeden sonra açıklanacağı bildirildi.

Saldırgan kaçarkan yanında getirdiği bir paketi de polis merkezinin bahçesine attı. Polis merkezinde görev yapan polislerin karşılık vermesi üzerine saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen bir kişi vurularak etkisiz hale getirildi.

4.20120613091101.jpg

SALDIRGAN AMELİYATTA HAYATINI KAYBETTİ

Ambulansla Maslak Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan ve kimliği tespit edilemeyen yaralı saldırgan ameliyat sırasında hayatını kaybetti. Vücuduna 7 kurşun isabet ettiği belirtilen saldırganın cenazesinin Adli Tıp Morguna kaldırılacağı öğrenildi.

1.20120613091053.jpg

"İLK EL BOMBASI ATMIŞLAR SONRA TARAMIŞLAR"

Saldırı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis saldırda gözcülük yaptığı iddia edilen bir kişiyi arıyor. Polis Merkezinin bahçesine atılan şüpheli pakette bomba imha uzmanları tarafından tarafından fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi.

2.20120613091115.jpg
Düzenlenen saldırının ardından İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, polis merkezine gelerek bilgi aldı.

Yapılan ilk incelemenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çapkın, "Saat 23.00 sıralarında 2 kişi tarafından terör saldırısı olduğunu sanıyoruz. El bombası atıldı. Karakola otomatik tabancayla ateş açıldı. O şahsı ateş eden şahsı el bombası atan şahsı nöbetçi arkadaşlarımız etkisiz hale getirdi. O şahıs şu anda hastanede. İkinci bir şahıs olduğunu tespit ettik. Onun gözcü olduğunu sanıyoruz. Olay yerinden kaçmış. Onu arıyoruz. İlk el bombası atmışlar sonra taramışlar" diye konuştu.

"O DA DOLU GÖRÜNÜYOR"

Çapkın, saldırının ardından polis merkezinin bahçesine atılan şüpheli pakette bomba olup olmadığına ilişkin bir soruya "O da dolu görünüyor. İlk attıkları el bombası... Sonra taramışlar. El bombası da patlıyor" şeklinde yanıt verdi.

3.20120613091125.jpg

Şüpheli paketten çıkan bombanın türünü belirleme çalışmaları devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Öte yandan, saldırı sonrası Olay Yeri Polisleri, polis merkezi önünü lambayla aydınlattı. İnceleme detaylı şekilde sürdürülüyor. Polis Merkezi'nin önüne ve caddeye çekilen güvenlik şeridinin olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları bitene kadar kaldırılmayacağı belirtildi.