BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,75
ALTIN 2.395,88
HABER /  POLİTİKA

Mecliste ilk sine-i millet istifası

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi tansiyon yükseliyor. Sine-i millet tartışmaları somut adıma dönüştü.

Abone ol

Mersin Bağımsız Milletvekili Ersoy Bulut, bütçenin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından milletvekilliğinden istifa ederek, ''sine-i millete'' döneceğini açıkladı.

Bulut, şu açıklamalarda bulundu:
"Ülkemizin geleceği ve demokratik-laik Cumhuriyet'in bekası için Cumhurbaşkanlığı seçimi hayati önem arzetmektedir. Şimdi Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyetimize sahip çıkma zamanıdır" diyen Bulut, "22. dönem TBMM bu gün itibariyle halkın gerçek iradesini yansıtmamaktadır. Bu nedenle 11. Cumhurbaşkanı'nı seçmemelidir. Uzlaşmadan dayatarak seçilecek Cumhurbaşkanı kaos yaratır. Bu parlamentonun bugünden sonra yapacağı en hayırlı iş, Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce milletvekili seçimleri için seçim kararı almasıdır.

İktidar partisini, anamuhalefet partisini, CHP'yi, Anavatan Partisi'ni ve DYP'yi tüm milletvekillerini sağduyulu olmaya davet ediyorum. Eğer bu nedenle sine-i millete dönmek gerekiyorsa ki bunun en etkili yol olduğuna inanmaktayım. O zaman diyorum ki, gelin sine-i millete dönelim. Şahsen ben sine-i millete dönmeye hazırım, bütçenin TBMM'de kabulünden sonra gereğini yapacağım. Demokrasilerde milletten ve sandıktan kaçılmaz" açıklamasında bulundu.