BIST 10.895
DOLAR 32,17
EURO 34,93
ALTIN 2.506,38
HABER /  POLİTİKA

Mecliste Çankaya tartışması

Meclis'te geçici işçiye kadro verilmesi görüşmeleri, Çankaya tartışmasına döndü. İktidar ise yalakalıkla suçlandı...

Abone ol

TBMM'de 218 bin 733 geçici işçiye kadro verilmesi görüşmeleri, iktidar ile muhalefet partili vekillerinin cumhurbaşkanlığı tartışmalarına dönerken iktidar yalalıkla suçlandı.

Görüşmeler sırasında AK Parti milletvekilleri, ANAVATAN'lı Doğan'ın, ''Bu Meclisin cumhurbaşkanı seçeceğine inanıyor musunuz'' sözlerine tepki gösterdi. Komisyon Başkanvekili AK Parti'li Altan Karapaşaoğlu, ''Bu arkadaşın söylediğine ne değer veriyorsunuz. Bırakın konuşsun'' dedi.

Karapaşaoğlu'nun, Doğan'a ''Sen de aradan çıkıp zırt pırt konuşma'' sözlerine Doğan, verilen aranın ardından AK Parti Muğla Milletvekili Orhan Seyfi Terzibaşıoğlu'nun konuşması sıranında tepki gösterdi. Doğan'ın, ''Bu Başbakana oy verirsem, bu benim en büyük onursuzluğum olur'' sözlerine, AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ''Yazıklar olsun sana'' diye tepki gösterdi.

Bunun üzerine Doğan, AK Parti'li milletvekillerini ''yalakalık'' yapmakla suçladı. İktidar milletvekillerini göstererek konuşmasını sürdüren ve ellerini sıra kapağına vuran Doğan, ''Ben tek başıma bunların hadlerini bildiririm. Ben bir yere gitmedim, burada oturuyorum'' diye konuştu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Açba, komisyonda bugüne kadar böyle bir davranış biçimi sergilenmediğini belirterek, Doğan'dan sözlerini düzeltmesini istedi. Doğan ise Altan Karapaşaoğlu'nun özür dilemesi halinde sözlerini düzelteceğini söyledi. CHP'li milletvekillerinin de araya girmesiyle tartışma sonlandırıldı.

CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin de Karapaşaoğlu'nun sözlerini kendisine hiç yakıştırmadığını söyledi ve geri almasını istedi. Ergin, yasayla ilgili olarak da Bakan Başesgioğlu'nu değişik bir ruh halinde gördüğünü ifade ederek, ''Sayın Bakanın, bu yasa konusunda bir rahatsızlığının olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.