BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.482,25
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Meclis'te Ali Babacan sürprizi neler söyledi neler!

TBMM'deki 2016 yılı bütçe konuşmaları için AK Parti adına konuşmayı sürpriz bir kararla Ali Babacan yaptı. 1 Kasım seçimleri sonrası Bakanlar Kurulu dışında kalan Babacan, demokrasi yoksa ekonomi de olmaz mesajı verdi.

Abone ol

Eski Başbakan Yardımcılarından Ali Babacan, AK Parti adına 2016 bütçe oylamasında konuştu.

Babacan, "Hukukun üstünlüğü ilkesinin tavizsiz bir şekilde uygulanması hem demokrasimizin ilerlemesi hem de ekonomimizin güçlenmesi için elzemdir" açıklamasında bulundu.

2016 bütçesi Meclis Genel Kurulu’nda onaylandı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kararlılık ve “AB referansına”
bağlılık vurgusu yaparken, olumsuz propagandaya karşı Türkiye’de ekonomik temellerin sağlam olduğunu belirtti. Şimşek “Demokrasi ve ekonomi at başı gider” dedi. Bütçeyi AK Parti adına ise Ankara Milletvekili Ali Babacan savundu.

Babacan konuşmasında uyarı mesajları da vererek şunları söyledi:

“Ekonomide başarının kilidi güven ve istikrar ortamının sağlanmasıdır. Bizim istikrarımızın kaynağı millî iradeye dayalı bir demokrasidir, ancak demokratik bir istikrar güçlü olur, kalıcı olur. Öte yandan, hukukun üstünlüğü ilkesinin tavizsiz bir şekilde uygulanması hem demokrasimizin ilerlemesi hem de ekonomimizin güçlenmesi için elzemdir. Önümüzdeki dönemde, Türkiye hem demokraside hem hukukta hem de ekonomide eş zamanlı olarak ilerlemelidir.”

Babacan bu üçlü sac ayağından yani demokrasi, hukuk ve ekonomiden hangisi zayıf kalırsa, herhangi birisi geride kalırsa ülkenin arzu ettiği hedeflere ulaşması mümkün olmayacağını vurguladı.