BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31

Ali Babacan nereli eşi Zeynep Babacan kimdir?

Ali Babacan aslen Ankara Şereflikoçhisarlı peki eşi Zeynep Babacan kimdir, çiftin kaç çocukları var? İşte Ali Babacan'ın biyografisi ve karısı ile çocukları hakkında merak edilenler;

1967 yılında Ankara'da doğdu. 1985'te TED Ankara Koleji'ni birincilikle bitirdi. 1989 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden birincilikle mezun oldu.1990 yılında Fulbright bursu kazanarak, ABD'ye gitti. 1990-1992 yılları arasında ABD Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'da İşletme dalında yüksek lisans (MBA) yaptı.

Yüksek lisans çalışmalarında, Pazarlama, Organizasyon ve Uluslararası İş İdaresi dallarında uzmanlaştı.1992-1994 yılları arasında, Amerika'da finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette danışman olarak çalıştı. 1994 - 2002 yılları arasında Ankara'da özel sektörde iş hayatını sürdürdü. 

2001 yılında AKP Kurucu Üyesi ve MKYK üyesi oldu. AK Parti'nin hemen her hükümetinde bakanlık koltuğu sahibi olan Ali Babacan, ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı, başbakan yardımcılığı, dışişleri bakanlığı ve AB başmüzakerecisi görevlerinde bulundu. Ali Babacan kendi partisini kurmak için Temmuz 2019'da AK Parti'den istifa etti. 

ALİ BABACAN'IN EŞİ ÇOCUKLARI : Ali Babacan'ın eşinin ismi Ülke Zeynep Babacan. 3 çocuğu olan Ali Babacan'ın çocuklarının isimleri Kerem Babacan, Dilara Babacan ve Hilmi Emir Babacan.


ZEYNEP BABACAN KİMDİR : Zeynep Babacan, Hacettepe Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisiyken ileride eşi olacak Ali Babacan’ın üç kız kardeşi Betül, Tuğba ve Merve ile yakın arkadaştı. Ali Babacan öğrenimini tamamlayıp ABD’den dönünce kardeşleri onları tanıştırdı. Zeynep Babacan eşi Ali Babacan ile evlenene kadar başı açıktı. Evlendikten sonra örtündü.

Zeynep Babacan'ın dışında ailesinde kimse tesettürlü değil. Babacan bu değişimi şöyle anlatmış:

-'Ben Atatürkçü bir okulda yetişmiş, kendi dini inançlarını yaşamaya çalışan Müslüman bir Türk kızıyım. Örtünmeye kendi irade ve isteğimle lise sonda karar verdim ama, elbette bunu orada uygulayamazdım. Ankara Koleji'nden sonra Hacettepe Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü'nü örtülü olarak bitirdim. Ailemde benden başka örtülü yoktu, belki de onun için bu konuda beni desteklemedi. O zamanlar iki arada kalmıştım, bir yanda kolej ortamı, öbür tarafta okuduğum kitaplar, Allah'ın emri. Kendi kendime; 'Örtünürsem isteğim gibi yaşayacağım, iç huzurum olacak, aksi halde hayatım çok farklı bir yöne de gidebilir' deyip kararımı verdim. Başımdaki türban siyasi bir simge değil. Ayrıca bu amaçla örtünen bir kişiye de bugüne kadar hiç rastlamadım. Bazıları yobaz görünüşlü, bağnaz olabilir ama, bunu bütün başını kapatanlara mal etmemek lazım.'' 

ALİ BABACAN'IN AİLESİ : Ali Babacan'ın babası Hilmi Babacan, AŞ isimli tekstil şirketinin sahibi. Ali Babacan'ın üç de kız kardeşi var. Hepsi de Ankara TED Koleji’nden mezun olan kardeşlerinin isimleri Betül, Tuğba ve Merve. Betül Babacan ağabeyi Ali Babacan gibi ODTÜ mezunu ve bilgisayar mühendisi. Kardeşi Tuğba Babacan, ODTÜ Yüksek Gıda Mühendisliği, en küçük kardeş Merve Babacan ise Ankara Tıp Fakültesi mezunu.