BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.438,19
HABER /  MEDYA

HDP'de dokunulmazlığı kalkacak vekiller!

Yeni Şafak yazarı Abdulkadir Selvi bügünkü köşesinde HDP'li vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Selvi isim vermedi ancak kimlerin dokunulmazlığının kaldırılacağını söyledi.

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Abdulkadir Selvi, HDP'lilerin dokunulmazlıklarıyla ilgili fezlekeleri, 2 Mart 1994 tarihinde yaşanan benzer bir olayla karşılaştırdı.

HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 5 HDP'li milletvekili hakkındaki 'dokunulmazlıkların kaldırılmasını' içeren fezlekeler dün Meclis'e geldi.

DOKUNULMAZLIKLAR KALKACAK MI?

Bu isimlerin dokunulmazlıkları kalkacak mı sorusu daha netlik kazanmazken, Yeni Şafak yazarı Abdulkadir Selvi olacaklara dair bir ipucu verdi.

BİR KAÇ MİLLETVEKİLİNE DOKUNULACAK

2 Mart 1994 tarihine, Leyla Zana, Hatip Dicle, Sırrı Sakık ve Ahmet Türk'ün dokunulmazlıklarının kaldırıldığı geceyi hatırlatan Selvi; ''Meclis'in ablukaya alınması, Meclis'in kapısında kafasına bastırılarak milletvekilinin gözaltına alınması, polisin Meclis'in içine girip, milletvekillerini gözaltına alması söz konusu olamaz ancak. Edindiğim izlenim birkaç milletvekiline dokunulacağı yönünde...

DOKUNULACAK HDP'Lİ VEKİLLER KİM?

Aracında patlayıcı taşıyan ya da canlı bombanın evine taziye ziyaretinde bulunan isimlere dokunulacak. Ama tutuklanması değil, tutuksuz olarak yargılama süreci yaşanabilir.

KÜRT SORUNU DÜNYAYA MAL OLDU

2 Mart 1994 günü sadece DEP'lilerin dokunulmazlığı kaldırılmadı, Türkiye 90'lı yılların cehennemine itildi. Ama milletvekillerine dokunulmak suretiyle PKK'nın büyüme sürecine girmesine ve Kürt sorununu dünyaya mal olmasına fırsat verildi.

HDP O GECEYİ HATIRLATTI

HDP'lilerin dokunulmazlıkları tartışılırken, Meclis tutanaklarından o geceyi hatırlatmak istedim.

MECLİS'TE KIYAMET KOPTU

DEP milletvekillerinin fezlekeleri 150. sıradayken öne alınmış, ilk aşamada Orhan Doğan, Hatip Dicle, Leyla Zana, Sırrı Sakık ve Ahmet Türk'ün dokunulmazlığı kaldırılmıştı.Ancak bir milletvekili hakkında birkaç fezleke vardı. Orhan Doğan ve Hatip Dicle'yle ilgili ikinci dokunulmazlık dosyasının görüşülmesine sıra gelmişti. Ancak Orhan Doğan başına bastırılarak bindirildiği polis aracıyla Ankara Emniyete götürülmüştü. Meclis'te kıyamet koptu.