BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.467,10
HABER /  POLİTİKA

Meclisi karıştıran yasak aşk!

20 gün önce Meclis'in bekar sekreterlerinden biri doğum yaptı. Yasak aşk iddiaları ayyuka çıktı. Meclis bunu konuşuyor.

Abone ol

Ankara’da dedikodu kazanı kaynıyor. Bekar bir kadın 11 Ocak akşamı 18:27’de özel bir hastanede bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Genç kadın, uzun süredir evli ve iki çocuk babası bir bürokratla aşk yaşıyordu. Hem de 'Demokrasinin mabedinin' önemli isimlerinden biriyle...

İddia Ali Eyüboğlu'nun. Eyüboğlu bugün köşesinde yasak aşkın kahramanlarının adını vermedi ama haklarında birçok ipucu verdi:

"Şu günlerde Ankara’da ve özellikle de TBMM’de en çok konuşulan bu konunun kahramanlarının adları bende saklı. İsimlerini yazmamanın sebebi, kişilik haklarına duyduğum saygı.

"11 Ocak 2010 Pazartesi günü saat 18.27’de Ankara’da özel bir hastanede doğum yapan bekar bir kadın nur topu gibi bir oğlan dünyaya getirir.
Kadın ve dünyaya getirdiği oğlu 13 Ocak 2010 Çarşamba günü de hastaneden taburcu edilir.

BEKAR SEKRETER DOĞUM YAPTI

Özel hastaneden başkente yayılan bu bilgi başta TBMM olmak üzere Ankara kulislerini hareketlendirir. Çünkü doğum yapan kadın bekardır ve TBMM çalışanıdır. Diyeceksiniz ki, “Bir kadının evlenmeden çocuk sahibi olmasından başkalarına ne?”

Haklısınız. Konunun mesele yapılmasına gelince: Bunun için 20 günlük anne ile TBMM’deki ‘hamisi’nin iş serüvenini anlatmalıyım.

Halen TBMM’de üst düzey bir bürokrat olarak görev yapan birinin yıllar önceki görev yeri bakanlıklardan biriydi. Orada ‘müsteşar yardımcısı’ olarak görev yapıyordu. Söz konusu güzel kadın da o bakanlıkta ‘işçi’ olarak çalışıyordu.

Müsteşar yardımcısı, genç kadındaki cevheri keşfetti ve onu asistanı yaptı.

Müsteşar Yardımcısı’na sonra Allah, “Yürü ya kulum” dedi. Bülent Arınç’ın başkan olduğu dönemde TBMM’ye geçti, Köksal Toptan döneminde de halen bulunduğu göreve terfi etti.

Bürokratımız TBMM’ye geçer geçmez, asistanını da yanına aldı. Zamanla onu sekreteri yaptı.

BÜROKRAT EVLİ VE İKİ ÇOCUK BABASI

Kadının, bakanlıkta ‘işçi’yken önce asistan, ardından da TBMM’de sekreter yapılması muhalefet milletvekillerini rahatsız etti.

Hatta CHP Milletvekillerinden biri TBMM’ye “Ne iş?” diye yazılı bir soru önergesi verdi.

TBMM’nin evli ve iki çocuk sahibi üst düzey bürokratı ile doğum yapan bekar sekreterinin yıllara dayanan yakın mesai ilişkisi haliyle ‘durumdan vazife çıkaranlar’ı harekete geçirdi.

BABA HANESİNE ADINI YAZDIRMADI

Kuşkuları giderir mi, yoksa yeni soru işaretlerinin doğmasına mı neden mi olur bilemem. Ulaştığım bir ‘son dakika’ bilgisi var ki, önemli. 20 gün önce dünyaya gelen bebeğin nüfus kağıdı da çıktı.

‘Baba’ hanesinde kuşkulanan adamın değil, başka birinin adı yazılı. Üstelik ‘anne’ ile ‘baba’nın soyadı da aynı.