BIST 10.612
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.429,21
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Evren'de işçilere 4 aydır maaş yok!

MHP`li Belediye Başkanı Nedim Keskin, belediye çalışanlarına 4 aydan bu yana düzenli maaş veremediklerini söyledi.

Abone ol

Önceki dönemde 2,5 trilyon borç devralan belediyede 4 aydan bu yana personel maaşları tam olarak ödenemiyor.

1980 ihtilali sonrasında merkezden atanan yöneticiler, Çıkınağıl olan adı `bir yardım görürüz` düşüncesiyle Evren ismiyle değiştirmişti. Evren adını alan ilçe halkının şimdiye kadar bunun bir faydasını göremediği ortaya çıktı.

Ankara`ya 178 kilometre uzaklıktaki ilçe, yaklaşık 6 bin nüfuslu. Anadolu`nun en eski yerleşim merkezlerinden birisi olan Evren ilçesinde belediye, çalışanlarına maaş ödeyemiyor.

Evren Belediyesi`nde çalışan personelin sadece maaş giderinin 45 bin TL olduğunu dile getiren Keskin, 2003 yılından bu tarafa SSK primlerinin yatırlmamış olmasının altını özellikle çiziyor. Belediye personelinin 4 aydır düzenli maaş alamadıklarını ve sadece zorunlu ihtiyaçları karşılayacak kadar ödeme yapıldığını belirten Evren Belediye Başkanı Nedim Keskin, İller Bankası dışında belediyeye başka bir girdinin olmadığını vurguladı.
Bir önceki dönem belediyesince bir kısmı hibe olarak yaptırılan atık su
arıtma tesisiyle kepçe, greyder, kamyon ve cenaze taşıma aracı alarak borçlanmanın yapıldığını ifade eden Keskin, ihtiyaçtan dolayı kamyon ve cenaze taşıma aracının alımını durdurma yetkisi varken durdurmadığını söylüyor. Evren ilçesinde sahili bulunan Hirfanlı Barajı`ndan daha fazla yararlanmak için kolları sıvayan Nedim Keskin, ekonomik sıkıntıların bir an önce bitmesi için ek gelir arayışları içerisinde olduklarını dile getirdi.