BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

BDP yönetiminde Mahmur temsili

BDP Pazartesi günü yeni yönetimini belirleyecek. Listede Bergama köylülerinin sözcüsü Oktay Koynar da var, Mahmur Kampından gelen de…

Abone ol

Kapatılan DTP’nin milletvekillerinin katıldığı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Pazartesi günü yeni yönetimini belirleyecek. DTP’nin grup başkanvekilleri Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak’ın eşbaşkan olacağı BDP’nin yönetiminde de ilginç isimler olacak.

BDP’nin yeni yönetiminde siyanürlü altın aranmasına karşı verdikleri mücadele ile Türkiye’nin yakından tanıdığı Manisalı köylülerin sözcüsü Oktay Konyar da yer alacak, Öcalan’ın çağrısı ile Kandil grubuyla birlikte Mahmur kampından gelen Nizar Buldan da.

BDP 1 Şubat’ta yapacağı olağanüstü kongrenin hazırlıklarını tamamladı. "Demokratik Siyaset İçin Demokratik Katılım" sloganıyla Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılacak kongrede başkan adayı yarışı beklenmiyor. BDP’nin mevcut yönetimi eşbaşkanlık sistemi içinde Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak’ın aday olduğunu duyurdu. Daha önce DTP Genel Başkanlığı yapan Nurettin Demirtaş’ın kardeşi olan Selahattin Demirtaş’ın resmi olarak başkan olması, Kışanak’ın ise parti içi süreçlerde eşbaşkan olarak seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Çarşaf listeyle seçime gidilecek olan BDP kongresinde asıl tartışma yönetime seçilecek isimler üzerinden değil bundan sonra izlenecek politikalar kapsamında olacak. DTP’nin kapatılmasından sonra bölge partisi değil Türkiye partisi olma yolunda tartışmanın başladığı partide bu konuda izlenecek politikalarla ilgili konuşmaların yapılması bekleniyor.

BDP kongresinde yeni dönem politikalarına uygun olarak parti tüzüğü ve programında da önemli değişikliklerin yapılması bekleniyor.

Kongre Komisyonunun belirlediği yeni BDP yönetim listesinde bulunan isimlerin içinde Yazar Ayşegül Devecioğlu, Mazlumder eski Başkanı Ayhan Bilgen, Bergamalı köylülerin sözcüsü Oktay Konyar, Tiyatro sanatçısı Yeşim Dormen, Mahmur Grubu ile birlikte gelen Nizar Buldan dikkat çekiyor.