BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.499,47
HABER /  GÜNCEL

Bar fedaileri ortalığı kana buladı

Bar fedaileri sokaktan geçen 3 kişiyle 'yan bakma' tartışmasına girdi. Fedailer silahlarını çekip ateş etti. Ortalık kana bulandı.

Abone ol

Kadıköy’de bir müşteriye ait otomobilin içinde oturan 2 bar çalışanı, caddeden geçerken kendilerine yan baktıkları iddasıyla tartıştıkları 3 kişinin üzerine kurşun yağdırdı. Açılan ateş sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Olay, bugün saat 04.00 sıralarında Bahariye Caddesi'nde meydana geldi. İki bar çalışanı (Class Bar) bir müşterinin otomobilini park ettikten sonra içinde oturmaya başladı. Bir süre sonra bar çalışanları ile caddeden geçerken kendilerine yan baktıklarını iddia ettikleri 3 kişilik grup arasında tartışma çıktı.

20 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLDÜ

Büyüyen tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iki bar çalışanı sibahlarını çekip, kaçmaya çalışan grubun üzerine kurşun yağdırdı. Kurşunların isabet ettiği açık lise öğrencisi 20 yaşındaki Murat Çiçek olay yerinde öldü, Necati Soysal ve Emin Dilikoğlu ise bacaklarından yaralandı. Saldırganlar, olay sonrası plakası alınamayan beyaz bir otomobille kaçarken, yaralılar, ambulansla kaldırıldıkları Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Olay yerinede yapılan incelemenin ardından Murat Çiçek’in cesedi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis, kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

BEN POLİSİM DEYİP ÇOCUĞU KAÇIRDI

[PAGE]

BEN POLİSİM DEYİP ÇOCUĞU KAÇIRDI

14 yaşındaki Seyda Uğurlu, 15 yaşındaki kuzeni B.U.T. ile gece internet kafeden dönerken silahlı bir kişi tarafından kaçırıldı. Kuzeni, saldırganın silah çekip “Ben Kadıköy polisiyim, birinizi götüreceğim” dediğini söyledi

Zeytinburnu’nda ilköğretim okulu 6. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Seyda Uğurlu, yanında kuzeni 15 yaşındaki B.U.T. ile birlikte evine giderken, kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişi tarafından kaçırıldı. Olayın görgü tanığı B.U.T., zanlının kendilerine silah çekip “Ben Kadıköy polisiyim. İkinizden birini götüreceğim” dediğini ve Seyda Uğurlu’yu alarak bir taksiye binip uzaklaştığını söyledi.

Olayı soruşturan polis ekipleri B.U.T.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda, kaçırılma olayının meydana geldiği bölgedeki işyerlerinin kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

EVLERİNE 50 METRE KALA

Türkiye’de son günlerde meydana gelen çocuk kaçırma olaylarının bir benzeri önceki akşam İstanbul Zeytinburnu’nda yaşandı. İddiaya göre saat 22.00 sıralarında evlerinin yaklaşık 500 metre uzağındaki bir internet kafeye kuzeni B.U.T. ile birlikte giren Seyda Uğurlu, internete oturmayarak geri çıktı.
Kuzeni ile birlikte oturdukları Sümer Mahallesi 7. Sokak’taki evlerine doğru yola çıkan Seyda Uğurlu’nun yolu evlerine yaklaşık 300 metre kala kimliği belirsiz bir kişi tarafından kesildi. B.U.T.’nin verdiği bilgiye göre, iki çocuğun yolunu kesen zanlı silahını çekerek, “Ben Kadıköy polisiyim. İkinizden birini götüreceğim” dedikten sonra Seyda Uğurlu’yu alarak, bir taksiye binip uzaklaştı. Kuzen T. ise olayın ardından evine giderek annesine haber verdi.
T. ailesi daha sonra olayı Seyda Uğurlu’nun babasına telefonla bildirdi. İki çocuk babası Mehmet Uğurlu, haberi aldıktan sonra T.’yi de alarak hemen Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek polise haber verdi.

ŞÜPHENİLEN KİMSE YOK

İhbar üzerine harekete geçen polis, B.U.T.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda kaçırma olayının yaşandığı bölgedeki bazı işyerlerinin güvenlik kameralarının görüntülerini incelemeye aldı. Kendisinin Galatasaray Spor Kulübü tesislerinde işçi olarak çalıştığını anlatan baba Mehmet Uğurlu, hiçbir kimseyle aralarında husumet olmadığını ve birisinden de şüphelenmediğini anlattı.
Baba, gün boyu çocuğunun fotoğrafıyla olay yerinde polislerden haber bekleyerek, şunları söyledi:
“Çocuğum geceleri dışarıda kalan biri değildi. O gün kuzeni işten çıkıp eve geliyor. Biraz dolaşalım, deyince birlikte dışarı çıkıyorlar. Evden çıktıklarında saat 21.00 sıralarıydı. Yaklaşık bir saat sonra kaçırıldığı bilgisini aldık. 25 yıldır İstanbul’da oturuyoruz. Kimseyle sorunumuz yok. Olayı polise haber verdikten sonra bölgedeki taksi duraklarını da bilgilendirdik. Umutla bekliyoruz.”
Olayı araştıran polis, çocuğun kaçırıldığı Zeytinburnu Zübeyda Hanım Caddesi’ndeki işyerlerinin kameralarını incelemeye aldı. Olay yerine en yakın olan işyerinin kameralarının çalışmadığı öğrenildi. Diğer işyerlerindeki kameralardan zanlının Seyda Uğurlu’yla bindiği tahmin edilen taksinin görüntüleri inceleniyor.

EŞGALİ BELİRLENDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube ve Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü kaçırma olayını en ince detaylarına kadar araştırıyor.
Görgü tanığı B.U.T.’nin verdiği ifadeler doğrultusunda eşkali belirlenen 20-23 yaşlarındaki zanlıya ilişkin çalışma yapılıyor. Polis ayrıca çocukların bilgisayar, MSN ve e-maillerini de incelemeye aldı.

TÜRKÜCÜ'NÜN CİPİ DEHŞET ŞAÇTI

[PAGE]

TÜRKÜCÜ'NÜN CİPİ DEHŞET ŞAÇTI

Atatürk Havalimanı girişinde, türkücü Yusuf Harputlu'ya ait cipin, kırmızı ışıkta bekleyen taksiye arkadan çarpması sonucu, taksideki 2 yolcu öldü, sürücü de yaralandı.

ŞOFÖR ALKOLLÜ

Kazada, uçakla Almanya'dan gelip otogara gitmek için taksiye binen Gülnaz Özdemir (64) olay yerinde, eşi Hasan Özdemir (67) ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kaza sonrası gözaltına alınan Şehmuz Gezer alkollü olduğunu itiraf etti.

CİPE BİNİP UYUDU

Polis, alkollü olduğunu itiraf eden şoför Şehmuz Gezer'i gözaltına aldı. Cipteki Yusuf Harputlu, Cemal Hata, Serdar Gezer ve Yaşar Memiş de alkollü olduklarını söylediler. Bu sırada ciptekilerden biri kazayı bir süre seyrettikten sonra hiçbir şey olmamış gibi tekrar cipe binerek sızdı.

Yusuf Harputlu, şoförünün de alkollü olduğunu belirterek, “Ben sahnedeyken alkol almış. Bunu arabaya bindikten çok sonra fark ettim. Artık iş işten geçmişti. Başımıza böyle bir kaza geldiği için çok üzgünüm” dedi.

Taksici Ahmet Ateş ise, "Atatürk Havalimanı'ndan müşterilerimi aldım. Bursa'ya gideceklerdi. Otogara götürüyordum. Kırmızı ışıkta durdum, o da geldi arkamızdan üzerimize çıktı." diye konuştu.

Cipte bulunan şoför Şehmuz Gezer, Yusuf Harputlu, Cemal Hata, Serdar Gezer ve Yaşar Memiş, polis tarafından gözaltına alındı. Kazayı gören bir vatandaş, "Kırmızı ışıkta bekleyen taksiye çarptılar" diyerek, gözaltına alınan şahıslara tepki gösterdi.