BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Meclis Başkanı seçimleri ne zaman yapılacak?

Meclis kulislerine göre Binali Yıldırım önümüzdeki hafta görevinden istifa edecek ve yeni Meclis başkanı ise 5 gün içinde seçilecek

Abone ol

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya Meclis Başkanlığı seçimlerine ilişkin kulis bilgileri kaleme aldı. Mevcut Meclis Başkanı ve AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım’ın hafta başında Meclis Başkanlığı görevinden ayrılacağını belirten Sarıkaya, yeni başkanın da ne zaman seçileceğine dair takvimin kesinleştiğini belirtti.

Yasa gereği Meclis Başkanlığı koltuğunun boşalması halinde 5 gün içinde adayların başvurularını yapıp sonra da seçim turlarına çıkılması gerektiğini dile getiren Sarıkaya, AK Parti’nin bu kural çerçevesinde 24 Şubat Pazar günü seçimin yapılmasına karar verdiğini yazdı.

MUHTEMEL ADAYLAR KİM?...Adayların kim olacağı sorusuna da cevap veren Sarıkaya, öne çıkan isimlerin, TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, AK Parti Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ ile Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı olduğunu ifade etti. MHP’nin bu konudaki tavrının ise “Kimi önerirlerse biz ona oy vermeye hazırız; kendi tercihlerine karışmayız…” şeklinde olduğunu yazdı.