BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,65
HABER /  EKONOMİ

Galip Öztürk'ün hisselerinde olağan dışı hareketlilik

En son Gürcistan'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanırken görülen Metro Holding patronu Galip Öztürk'ün borsadaki hisselerinde olağan dışı hareketlilik tespit edildi.

Abone ol

Geçen yıl Yargıtay tarafından hapis cezası onanan Metro Holding’in patronu Galip Öztürk, son olarak Gürcistan’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanırken görülmüştü.

Öztürk, 22 yıl önce işlenen bir cinayete ilişkin yargılandığı davada ‘cinayetin azmettiricisi’ iddiasıyla müebbet hapis cezası almış ancak 2 yıl önce infazın durdurulması kararı çıkmıştı. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Öztürk hakkında 11 Ekim’de verilen müebbet hapis cezasının infazının devamına karar verdi. Kararın medyada yer alması ile Öztürk’ün yurtdışında olduğu öğrenilmişti.

SPK DUYURDU....Yargıtay’ın cinayet azmetticisi olarak kabul ettiği Galip Öztürk’e bir şok da Sermaye Piyasası Kurulu’undan geldi. SPK Metro Avrasya Investment Georgia AŞ, Metro Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Galip Öztürk'ün mülkiyetlerinde bulunan Albaraka Türk Katılım Bankası paylarının dün  itibarıyla 6 ay boyunca borsada satışa konu edilmemesine karar verdi.


OLAĞAN DIŞI HAREKETLİLİK...SPK haftalık bültenine göre, kurul, Albaraka Türk Katılım Bankası pay piyasasında 6 Şubat 2019-11 Şubat 2019 döneminde gerçekleşen olağan dışı fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 1'inci maddesi çerçevesinde yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 18/3 maddesi kapsamında Metro Avrasya Investment Georgia AŞ, Metro Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Galip Öztürk'ün mülkiyetlerinde bulunan Albaraka Türk Katılım Bankası paylarının dün itibarıyla  6 ay boyunca borsada satışa konu edilmemesini kararlaştırdı.