BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  GÜNCEL

Ozan Arif kaç yaşında hastalığı ne kanser mi gerçek adı nedir?

Ülkücü camiada adı sık sık geçen isimlerden biri olan Ozan Arif 69 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir gırtlak kanseri ile savaşan Ozan Arif'in ölümü sevenlerini yasa boğdu. Peki gerçek adı Arif Şirin olan Ozan Arif evli miydi eşi ve çocukları kimdir?

Abone ol

Ozan Arif'in ölüm haberi geldi, başta ailesi sevenleri olmak üzere ülkücü camia yasa boğuldu. Uzun süredir gırtlak kanseri ile savaşan Ozan Arif 69 yaşında savaşı kaybetti ve öldü. 12 Eylül darbesinde Almanya'ya giden Ozan Arif bir süre orada yaşadı. Asıl mesleği öğretmenlik olan Ozan Arif Süheyla Arif ile evlidir. Mehmet Alp adında bir oğlu vardır. 

Ülkücü camiada Mustafa Yıldızdoğan, Ahmet Şafak, Ali Kınık ve Atilla Yılmaz ile birlikte en bilinen simalardan olan Ozan Arif, (69) Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde saat 04.50'de hayatını kaybetti.

ÜLKÜCÜ CAMİANIN ÖNDE GELEN SANATÇILARINDANDI
Ozan Arif'in uzun süredir gırtlak kanseri tedavisi gördüğü öğrenildi. Ozan Arif'in ölümü ülkücü camiayı yasa boğdu. 

OZAN ARİF KİMDİR?
Giresun'un Alucra ilçesine bağlı şimdiki ismi ile Yükselen eski adı ile Hapu köyünde 10 Haziran 1949'da doğdu. Babasının memuriyeti dolayısıyla, ilk ve ortaokulu Samsun`da bitirdi. 1970'de başladığı öğretmenlik mesleğinde Samsun'un Devgeriş köyünde beş yıl öğretmenlik, dört yıl ise okul müdürlüğü görevi olmak üzere üzere dokuz yıl hizmet verdi.

24 Eylül 1980 ve 5 Kasım 1991 tarihleri arasında Almanya'da yaşadı. Özellikle milliyetçi kesimin son derece beğendiği, o kesimin tutkuyla dinlediği gür sesli ozandı.

Güzel sanatlara yeteneği, şiire ilgisi ve özellikle şairliğe olan kabiliyetinden dolayı okul çağlarında şiir ve resim dallarında birincilikler ve ödüller almaya başlayan Ozan Arif`in başarıları, hayatının ileriki yıllarında yöresel sınırları aşıp Türkiye genelinde de devam etti. Birçok şiir ve halk edebiyatı yarışmalarında üstün başarı gösteren Ozan Arif`in Türk Halk Edebiyatı`nın şiir, atışma, muamma, irticalen şiir söyleme, lebdeğmez (dudakdeğmez), güzelleme ve diğer dallarında çeşitli tarihlerde aldığı Türkiye birincilikleri, sertifikalar ve ödüller vardır. Bunların yanında Konya`da Türkiye Aşıklar Bayramı`nda değişik yıllarda, değişik dallarda birincilikler elde eden Ozan Arif, yine Konya Aşıklar Bayramı`nda 1976, 1977 ve 1978 yıllarında her dalda altın madalya kazanmıştır

OZAN ARİF'İN EŞİ: Ozan Arif, öğretmen okulunu bitirip hayata atıldığında meslektaşı Süheyla Hanım’la evlenir. 1951 yılının Ocak ayında doğan Süheyla Hanım, Samsunlu bir ailenin kızıdır. Annesi, Hatice Hanım; babası, İsmet Bey’dir. Süheyla Hanım, baba tarafından Buhara kökenlidir. Dedeleri Buhara’dan, önce Trabzon’a gelmiş; oradan da Samsun’a yerleşmişlerdir. Daha sonra ailenin bir kısmı “Buhara”; bir kısmı da “Tul” soyadını almıştır. Süheyla Hanım’ın ailesi, “Tul” soyadını alanlardandır. (Ünlü bağlama sanatçısı olan Nejat Buhara da Süheyla Hanım’ın amcazadelerindendir). Ozan Arif ile Süheyla Hanım’ın tanışmaları ortaokul yıllarına dayanır. Sonu evliliğe varan bu ilişkinin hikâyesini Ozan Arif şöyle anlatmaktadır: Süheyla Hanım, benim ortaokul arkadaşımdı. Fakat biz, o zaman sonu evlilikle bitecek bir ilişki içinde değildik. Normal okul arkadaşıydık. Daha sonra o, Samsun Öğretmen Okulu’na gitti; ben de Perşembe Öğretmen Okulu’na... O zamanlarda okullar birbirlerine gezi düzenlerlerdi. Mezun olacağımız yıl, bizim okul, onların okuluna gezi düzenledi. Onu Samsun Öğretmen Okulu’nda yeniden gördüm. İnsan gezilerde arkadaşlarını daha iyi tanıyor. O gezide birbirimize ilgi duymaya başladık; bir yakınlaşma oldu. Ondan sonra birkaç defa mektuplaştık. Neticede bu arkadaşlığımız evlilikle sonuçlandı. 

OZAN ARİF'İN OĞLU: Ozan Arif ile Süheyla Hanım’ın tek çocuğu olan Mehmet Alp, 1973 yılında Samsun’da dünyaya gelir. Babasının tehlike dolu hayatından o da nasibini alır. Yedi yaşına geldiğinde babasının sürgününe o da ortak olur. Ülkesini niçin terk ettiğini bilemeden annesiyle birlikte Almanya’ya gider.