BIST 9.935
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,50
HABER /  SAĞLIK

Kalp ve damar hastalıklarının şifa kaynağı mucize besin!

Su altından fotosentez yapabilen tek canlı olan fitoplankton, toplu su yosunlarından oluşan bitkilerdir. Bu bitkilerin insan sağlığına birbirinden ilginç faydaları vardır.

Abone ol

Fitoplanktonlar, tuzlu ve tatlı su ayırt etmeden yaşamlarını deniz altında sürdürürler. Halk arasında deniz otu olarak da bilinen bu bitkilerin insan sağlığına faydaları mevcuttur. Su altındaki besin zincirinin temelini oluşturan fitoplanktonlar, dalgalar sayesinde deniz suyuna karışır.

Yapılan çalışmalarda bu mikroorganizmaların insan sağlığına bir çok olumlu etkisi olduğu gözlemlenmiştir. Deniz altı bitkisi olan olan topluluk ayrıca birçok hastalığa iyi gelir. İşte fitoplanktonun faydaları...

FİTOPLANKTONUN FAYDALARI
- Dinoflagellatlar adı verilen ve antioksidan görevi olan bu maddeler bakımından zengin fitoplanktonlar içeren sular kanserli hücrelerin oluşumunu önler. Oluşmuş kanser hücrelerini yok eder.

- Bazı araştırmalarda fitoplankton bakımından zengin olan suları tüketen insanların kanlarında CD3 seviyesinin yüksek olduğu tespit edilmiştir. CD3 kümesi ise protein kompleksini oluşturan zincirin temel maddesidir. 

- Bağışıklığı güçlendiren bu sular hastalıklara karşı vücudun direncini artırır. Yaşlanmayı geciktirir.

- Kalp ve damar sağlığı için temel faktör olan omega-3  yağ asidi bakımında zengindir. Kalp krizi ve damar tıkanıklığı gibi hastalıkların oluşmasını önler.