BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.285,82
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Davutoğlu'dan parti kuracak mısınız sorusuna yanıt!

Parti kuracağı iddia edilen Ahmet Davutoğlu'na katıldığı bir konferansta parti kuracak mısınız sorusu soruldu. Davutığlu'nu yanıtı ise bakın ne oldu!

Abone ol

Parti kurma çalışmaları yürüttüğü belirtilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'daki konferansında yaptığı konuşmayı dünkü yazısında Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu gündeme getirmişti.

Orhan Uğuroğlu, bugünkü “Davutoğlu lider olur” başlıklı yazısıyla da konferansta yaşananları aktarmayı sürdürdü. Konferansın ardından  Uğuroğlu, Ahmet Davutoğlu'na "Yeni parti kuracak mısınız? AK Parti'de lider değişimi gerekli mi?" sorularını yöneltti.

BASIN TOPLANTISI YAPINCA SORUN: Ahmet Davutoğlu, bu soruya şu cevabı verdi: "Bir gün basın toplantısı yapacak olursam istediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Burası  konferans olduğu için bu soru muhtevayla ilgili olmadığı için, isterseniz bu soruyu yok addedelim."

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAZSA HUZUR OLMAZ: Davutoğlu konferansta temel özgürlüklerin önemine değindi ve, "Şeffaflık, özgürlük, düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü. Bir insan bunları yapamadığı zaman ruhunun daraldığını hisseder, huzur hissedemez." dedi.

DAVUTOĞLU'NUN KİTABI YENİ PARTİNİN MANİFESTOSU: Gazeteci Orhan Uğurluoğlu ise, "Sorum yok addedildi ama bu elbette yorum yapmamı engellemez. Sonuç olarak söylemem şu ki Davutoğlu'nun 'Duruş' kitabı, kuracağı partinin de kuruluş manifestosudur." ifadelerini kullandı.