BIST 10.020
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.431,94
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

MEB'de 4 müşavir daha görevden alındı

MEB, Danıştay'ın kararına itiraz edilmesiyle ilgili olarak 4 hukuk müşavirine daha görevden el çektirdi.

Abone ol

MEB'in, derslere başörtüsüyle girdiği için meslekten çıkartılan bir öğretmenin mahkeme kararıyla dönüşüne itiraz etmesi üzerine 4 hukuk müşavirine ‘tedbiren’ görevden el çektirildi.

Danıştay 'ın 28 Şubat sürecinde derslere başörtüsüyle giren öğretmenin meslekten ihraç edilmesine yönelik bozma kararına hukuk müşavirliğinin itiraz etmesiyle başlayan süreç devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 28 Şubat sürecinde derslere başörtüsüyle girdiği için meslekten çıkartılan bir öğretmenin mahkeme kararıyla dönüşüne itiraz etmesi üzerine 4 hukuk müşavirine ‘tedbiren’ görevden el çektirildi. Aralarında başörtülü öğretmen kararına itiraz eden Harun Kaman’ın da bulunduğu 4 hukuk müşavirine ‘tedbiren görevden el çektirildiği’ öğrenildi. Kaman’ın dışında ‘tedbiren görevden el çektirilen’ hukuk müşavirleri Meral Dağtekin, Seher Kutay, Süleyman Kılınç.

Radikal Gazetesi'nin haberine göre, MEB Hukuk Müşavirliği’nde ‘başörtülü öğretmenin mesleğe dönüşü’ üzerinden yaşanan süreç devam ediyor. Hukuk Müşavirliği’nin Harun Kaman isimli hukuk müşaviri imzasıyla, meslekten çıkarılmış bir başörtülü öğretmenin dönüşüne ilişkin mahkeme kararına yaptığı itirazın ortaya çıkmasının ardından Başbakan YardımcısıBülent Arınç , bu hafta başındaki Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası, MEB’in hem itirazını geri çektiği, hem de Hukuk Müşavirliğinde konuyla ilgili adı geçen müşavirin görevinden el çektirdiğini açıklamıştı.

Arınç’ın açıklamalarına karşın Hukuk Müşavirliği’nde ‘görevden el çektirilen’ bir hukuk müşavirinin bulunmadığı öğrenilirken, mahkeme kararına itirazda imzası bulunmamasına karşın MEB Birinci Hukuk Müşaviri Osman Çelik’in ismi tartışmaların odağına gelmişti. Çelik, itirazla ilgi bilgisi olmadığını, görevden ayrılmasının da ‘el çektirme’ değil 4 Temmuz itibariyle verdiği emeklilik dilekçesi çerçevesinde olduğunu açıklamıştı. Olayla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Aralarında başörtülü öğretmen kararına itiraz eden Harun Kaman’ın da bulunduğu 4 hukuk müşavirine ‘tedbiren görevden el çektirildiği’ öğrenildi. Kaman’ın dışında ‘tedbiren görevden el çektirilen’ hukuk müşavirleri Meral Dağtekin, Seher Kutay, Süleyman Kılınç.